hur man installerar nya vindrutetorkare

hur man installerar nya vindrutetorkare

Bredvid säkerhetsfaktor inblandad i att ha en bra uppsättning vindrutetorkare under ett regn, det finns också den juridiska aspekten att överväga. Att inte ha en uppsättning bra, fungerande vindrutetorkare kan få dig en biljett-eller åtminstone en varning. Rädda dig själv eventuella försämringen genom att ersätta alla gamla, slitna och sol krackade torkarblad nu

Du behöver:. . .
Nya vindrutetorkarblad


1

Köp rätt storlek torkarblad för ditt märke och modell av fordon. Din auto-delar återförsäljare kan berätta vilka uppsättning ersättning blad du behöver. För vissa fordon, kommer ett blad bli längre än den andra. Göra vissa rätt storlek blad är på höger sida av vindrutan.
2.
Lyft ett av torkararmarna upp och bort från glaset i vindrutan. Torkarblad församlingar är ledade och lyfta upp.
3.
Leta efter en liten spärr där torkarbladet uppfyller torkararmen. Olika modeller har lite olika lås, så leta efter en liten bit metall som kan skjutas in med en tumme för att låsa bladet från armen.
4.
skjuta ut det gamla bladet ner mot vindrutan när spärren har tryckts in. Bladet församling bör glida av U-formade änden av torkarbladet armen. Det kan ta några vicka för att få bladen att glida av denna U-kontakten och komma undan helt.
5.
Tryck fast det nya bladen tillbaka till U slutet av torkararmen i baksidan av det sätt du tog bort det. När den nya bladen är på plats, dra den mot dig tills du hör ett skarpt "klick" indikerar att det nya bladet har låst på plats. Den nya kniven ska känna tätt kopplad till armen när vickade.
6.
Sänk bladet tills gummit i den nya kniven vilar mot glaset i vindrutan. Höj den andra armen och upprepa processen. Byt alltid ut båda bladen på samma gång. Om det finns ett blad på bakrutan, byta ut den också.

Tips och varningar


 • Byta din torkarblad var sjätte månad, oavsett om de verkar dåligt eller inte , innebär att de flesta torkarbladet misslyckanden.
 • På vissa modeller kan det vara lättare att använda den platta sidan av en skruvmejsel blad för att trycka på bladet klippet församling release snarare än tummen.
 • Efter installation av nya blad, är det en bra idé att köra bladen i flera minuter och titta på att göra vissa att de är ordentligt låsta på plats och fungerar som de ska.
 • När installation av nya blad församlingar, alltid lyssna på det distinkta "klick" som den nya kniven låses på plats.
 • På några gamla modellbilar, glider gummit del av bladet bara ur innehavare på bladet arm och nya blad installeras av knuffande nya blad i hållarna.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan anpassa bilstrålkastare i en Opel Astra
  hur man återställer olja ljuset i en 2007 RAV4
  hur man spola en GMC lastbil radiator
  hur du fyller i transmissionsolja på en 2003 ford explorer
  Hur byter jag en Nissan Truck & registreringsskylt lampa objektiv?
  hur du aktiverar Sirius i en begagnad bil
  hur du lägger transmissionsolja till en Dodge framfart
  hur man målar med automatisk platt svart färg
  hur du tar bort en jeep remskiva servopump
  hur du tar bort bromsdamm från däck fälgar