hur man byter växellådsolja i en 1970 Yamaha champ skoter

hur man byter växellådsolja i en 1970 Yamaha champ skoter

Yamaha mopeder är alla ungefär samma sak när det gäller design och därmed underhåll. Om du har en och hålla det för mycket långa, kommer du till slut tvungen att antingen ändra växellådsolja eller betala någon annan att göra det åt dig.

Service överföringen verkar svårt, eftersom det är inne i primär försäkring, som är den långa aluminium locket på vänster sida som går från motorn till bakhjulet. Men det är egentligen inte så illa och kan göras på samma gång du utför kopplingen underhåll.

Du behöver:
5-mm insexnyckel
. Strap nyckel.
Metric hylsnyckelsats.
Spillback.
Ren trasa.
Överföring packning.
Motor olja, 10W30 SE.
Turkiet baster.


1.
Ta bort 5-mm Allen skruvarna som håller fast primär försäkring. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Inuti ser du drivrem, som går från variatorn till vänster för att kopplingen till höger.
2.
Säkra kopplingen med bandet skiftnyckel och ta bort mutter från centrum av kopplingen. Dra kopplingen urkopplad kraftöverföringsaxeln. Under kopplingen är överföringen. Placera droppskålen under överföringen.
3.
Ta bort skruvarna som håller transmissionskâpan och dra försiktigt av locket. Oljan kommer att rinna ner i droppskålen. Torka ur insidan av transmission med en ren trasa och sätt på locket med den nya packningen.
4.
Avlägsna olja pluggen, som är på baksidan av överföringen ungefär halvvägs upp. Fyll kalkon baster med olja och använda den för att fylla överföringen tills oljan bara börjar rinna ut ur hålet. Två hundra till 300 cc borde göra det. Installera om oljepluggen.
5.
Tillbaka koppling, bälte och i omvänd ordning med demontering. Starta scooter och rida den, notera eventuella ryck eller konstiga ljud.


Relaterade artiklar


hur du ändrar luftfiltret på en Pontiac G6
hur man byter startmotorn på en jeep cj7
hur man byter Subaru Forester glödlampor
hur ändrar främre lampan blinkers i en 2008 ford explorer
hur man skapar en nyckel för en bil
hur du tar bort en ratt
om underhåll av fordon
hur man polera aluminium gjutning på bilar
hur man byter en blinker församling på en ’99 Ford 350
hur man återställer mpg datorn på en 2003 F-350 7,3 diesel