hur du tar bort rattstången från en 2002 chevy Silverado

hur du tar bort rattstången från en 2002 chevy Silverado

Det kan finnas flera skäl måste du ta bort rattstången från 2002 Chevy Silverado. En av de vanligaste är så att du kan ta bort instrumentpanelen för att arbeta med komponenter som värme-och luftkonditioneringssystem. Du måste ta bort ratten från kolonnen innan du kan koppla kolumnen själv. De positioner av hjulet, kolumn och rattstången är alla mycket exakt och du måste vara noga med att inte störa dem

Du behöver:. .
Wrench
Skruvmejslar.
Marker.
Ratt avdragare.

Wheel


1.
Koppla Silverado batteri på den negativa terminalen, lossa muttern kabelklämman med en skiftnyckel. Se till att framhjulen är riktade framåt och vänta två minuter efter frånkoppling (till bryter strömmen krockkudde).
2.
Avlägsna locket från säkringsboxen på instrumentpanelens vänstra delen, Dra centrala bezel kombiinstrumentet av och sedan skruva loss och ta bort knäet förstärka under rattstången med en skruvmejsel. Skruva loss och ta bort förstärkning panelen med en skiftnyckel.
3.
Sätt en liten skruvmejsel i hålen på baksidan av ratten (du kan behöva för att vrida ratten) för att frigöra airbagen klipp. Koppla bort modulen luftkudden från hjulet och lossa dess elektriska kontakter.
4.
Dra ur hornet elektriska kontakten, ta bort hjulets fästmuttern med en skiftnyckel och markera hjulets position i styrningen axel med en markör.
5.
Anslut en avdragare verktyg för att ratten och ta bort hjulet från axeln.

kolumn


1.
Ta bort luta spaken på rattstången om man är närvarande.
2.
Skruva och ta bort den nedre halvan av rattstången täcker med en skruvmejsel och dra sedan den övre halvan av.
3.
Koppla bort alla elektriska kontakterna på elektriska selen och sedan bända loss klippet behålla bältet på kolonnen.
4.
Skruva loss modulen kontroll över kroppen och sitt fäste med en skruvmejsel och koppla den gula ledningsnätet för krockkudden clockspring från modulen.
5.
Skruva loss muttern för styraxeln och dra bort bulten fäster den övre axeln till den mellanliggande en. Markera förhållandet mellan de två axlar med markeringen.
6.
Bort rattstången övre och nedre muttrarna med skiftnyckel, lägre kolumnen och dra sin axel bort den mellanliggande axeln.


Relaterade artiklar


hur du rensar bakljus
hur man återställer tjänsten ljus på en Volvo C70 2001
hur man byter fördelarlocket och rotor
felsökning 2000 ford konditionering taurus luft
göra vindrutan reparationssatser arbete?
hur man kan anpassa jeep strålkastare
hur du tar bort en dragkrok
trasiga avgassystem tips
hur du installerar en pollenfilter i en Honda Element
hur man målar en Cheva förorts