hur du lagrar sommardäck

hur du lagrar sommardäck

Om du bor i ett klimat som har stränga vintrar är det en god idé att ersätta din vanliga sommardäck med däck avsedda att bättre kunna hantera snö och is. Sommardäck använda en mjukare gummi avsedd att framföras på heta vägarna. Slitbanan på sommardäck är också utformad för att kanalisera vatten upp och bort från bilen. Slitbanan på sommardäck, men tenderar att slitas ut snabbare än slitbanan på vintern eller alla däck syfte. Ett antal faktorer såsom naturliga åldrandet, oxidation, UV-strålar och ozon skada kan leda till däck nedbrytning och försämring. Det gör det nödvändigt att lagra däcken ordentligt för att skydda deras kvalitet och livslängd

Du behöver:.
Tvål
. Borste.
Handduk.
Däck påsar /plastpåsar.


1.
Rengör däcken före lagring. Smuts, sot och andra föroreningar försämrar gummi. Skrubba varje däck med en borste med tvål och vatten. Torka däck med en handduk efter rengöring dem.
2.
Placera varje däck i en lufttät påse. Däcket väskor kan köpas på det lokala däckverkstad. Plast soppåsar arbete. Fäst påsen så att den är lufttät. Påsarna skyddar band mot ozon, förtätning och direkt solljus.
3.
Förvara däcken på en ren, sval, torr, mörk och väl ventilerat utrymme. En torr källare är den bästa platsen för förvaring av däck. Varma och heta temperaturer gör att gummit åldras snabbare. Undvik att förvara däcken på vindar eller varma källare.
4.
Förvara däcken borta från elektriska apparater. Sumpen pumpar, ugnar och motorer är alla källor av ozon.
5.
Stack däcken vertikalt istället för horisontellt. Detta bidrar till att minska stress och möjliga däck distorsion. Stack däcken på en ren ved stiftelse för att förhindra att däcken kommer i kontakt med lösningsmedel, oljor och fett.
6.
Försiktigt inspektera däcken innan du använder dem redan nästa sommar.


Relaterade artiklar


hur man återställer olja lampan på 2006 Acura TL
hur man roterar bias däck
Hur känner jag igen tecknen på att en generator går dåligt?
hur man byter en förarsidan spegel på en Ford F-150 pickup
Hur ändrar jag en spegel i en 2006 chevy truck?
Hur installerar jag navkapslar på en 2003 chevy Tahoe?
hur till låsa upp en Ford Ranger dörr
diy kylarslangen
Hur gör jag byter transmissionsolja i en 2003 Dodge Intrepid?
Ford V8 motor identifiering