anvisningar för byte 2005 ford focus tändstift

anvisningar för byte 2005 ford focus tändstift

Tändstiften i en förbränningsmotor, som i 2005 års Ford Focus, antända bränsle och luft blandningen som kommer in i förbränningsrummet. När blandningen är antänds av tändstift, den resulterande explosionen tvingar cylindrarna för att flytta upp och ner, driva bilen. I 2005 års Ford Focus har fyra cylindrar, vilket innebär att det finns fyra tändstift som kommer att behöva ersättas

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Tändstiftshylsor.


1.
Öppna huven och koppla den negativa (svarta) batterikabeln från Focus "batteriet. Placera den här kabeln åt sidan så att den inte är i kontakt med batteri eller någon metall del på bilen.
2.
Ta tag i vänster längst tändspolen boot och vrid den moturs samtidigt som du drar den för att koppla bort tändspolen från motorn. Tändspolen uppstart kommer att vara en av fyra kablage uppradade horisontellt ovanpå Focus motorblocket.
3.
Skruva av tändstiftet insidan av motorblocket med en hylsnyckel och ett tändstift uttag. Vrid tändstiftet moturs och fortsätta att göra så tills det inte finns mer motstånd till rotation och dra sedan ut hylsnyckeln att ta bort tändstiftet.
4.
Sätt i det nya tändstift till tändstiftshylsor och skjut in den i motorblocket. Vrid den medurs för att säkra det på plats.
5.
Placera tändspolen tillbaka in i motorblocket och vrid det medurs samtidigt som du trycker ner för att säkra det på plats.

6.
Upprepa proceduren för de tre andra tändstift.
7.
Återanslut den negativa (svarta) kabeln till Focus batteriet.


Relaterade artiklar


hur du tar bort lager stereo från en ’04 Honda Civic
hur man byter en olja packning i en Ford fyra litersmotor
felsökning av en läckande bränsle filter
felsökning av en Chevrolet a / c-systemet
vad är en detonation i en bils motor?
hur man byter en strålkastare glödlampor på en 1998 chevy malibu
hur du ändrar luftfiltret på en 1992 Nissan 300Z
hur du ställer klockan på 2002 BMW 3.0xi
hur man byter glödlampan registreringsskylten på en 2001 ford focus
Hur installerar jag en Volvo C70 sensor massa luft?