tips om vindrutetorkare

tips om vindrutetorkare

Du behöver:
skokräm, kontrasterande färg
. Frotté.
1 ark 2000-grus våt /torr sand papper.
1 skål /container tvålvatten.
Gnugga förening.
Polerskiva.
Bilvax.

Tidigt, var mekaniska vindrutetorkare handdrivna. Någon i bilen var tvungen att veva torkarna fram och tillbaka. Även Mary Anderson patenterade en bil fönsterputsning enhet år 1903, visade ingen och intresse och patentet löpt ut. Automatisk vindrutetorkare uppfanns 1921 och drivs av ett rör ansluts till bilens motorns inloppsrör. Även vindrutetorkare har utvecklats under årens lopp har det grundläggande begreppet förarsäkerhet alltid legat i framkant.

Håll vindrutetorkare Clean

Bil säkerhet är en viktig angelägenhet för alla, in och ut ur förarsätet. Slitna torkarblad kan innebära ett allvarligt säkerhetsrisk, med tanke mest drivande beslut grundas på en tydlig obehindrat, visa av vägen och din omgivning. Det är avgörande att en bils torkarblad erbjuder den klaraste vindrutan möjligt.Faktorer som försvagar vindrutetorkarblad inkluderar ozon, olja, solljus, smuts och luftburna föroreningar. Huruvida vindrutetorkare används ofta används eller inte, väder, solljus och ozon kommer att få dem att åldras. Rengöring av vindrutetorkarna och vindrutan regelbundet bidra till att undanröja ämnen som kan skada dem eller störa deras fungerar. Medan repande lösningar eller Vindrutespolare lösningsmedel föreslås för rengöring, är det klokt att konsultera tillverkaren för rengöring rekommendationer.

Byt vindrutetorkare

Tung användande slits bort torkarbladet's Edge, som behövs för att torka av vindrutan ren . Road smuts, sot, förblir damm, slipmedel och bugg hämma vindrutetorkare förmåga att effektivt gummiskrapa glaset. Gummit försämras också med tiden leda till förlust av flexibilitet och förmåga att följa vindrutan krökning.Byt torkarblad var 6 månader eller 6. 000 miles, beroende anländer först. Vid byte av blad, kan du byta bara gummit refiller eller byta ut hela bladen. Även något dyrare, som ersätter den bladen är mindre tidskrävande och mer effektiv.

Välj rätt Torkare

Vindrutetorkare har kommit långt sedan sin uppfinning. Med säkerhet på toppen av bilsäkerhetsföretag checklistan har torkare tillverkare konstruerade många alternativ för konsumenterna.Sportigare torkarblad finns för dem som kör i mer tempererade klimat. Vissa sport blad har inbyggda aerodynamik att bättre forma torkarbladen på vindrutan.Värde-medvetna drivrutiner kan välja all-säsong torkarblad, konstruerad för att motstå flisning, bockning och rost. Dessa har också en aerodynamisk utformning för att minska vinden lyfta. Den all-season blad är bra för tung landsvägen resenärer.Performance torkarblad erbjuda höghållfast stål blad och korrosionsbeständiga Epoxifärger främja körning klarhet. Tillverkaren utformar sina prestationer knivar för att passa de flesta personbilar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort bromsdamm från däck fälgar
hur man byter bränslefiltret på en 1998 chevy malibu
hur man kan anpassa min Edelbrock förgasare
hur man återställer tiden för underhåll ljus på en Volvo S40
hur du fyller i kylaren på en 2005 kobolt
hur man återställer utföra underhåll på en Jeep Liberty
hur man byter thermotast på en 300ZX
anvisningar för byte vindrutetorkarblad på en 2006 Toyota Matrix
hur man byter halogenstrålkastare i en Cheva
hur du ändrar luftfilter på en Toyota FJ Cruiser