skälen för vinterdäck

skälen för vinterdäck

vinterdäck kan göra skillnaden mellan kör ut en isig väg och komma hem säkert. . Vänta inte på den första stormen att anlända för att köpa din vinterdäck. Om du har använt vinterdäck under den föregående vintern, kontrollera deras skick innan du installerar dem i år. Eftersom de är gjorda av mjukare gummi än gummi som används i all-season däck, kommer de flesta vinterdäck senast endast 24. 000 till 30. 000 miles.

Förbättra friktionsegenskaperna och Minska Skids

mjukare gummi i vinterdäck överensstämmer lättare att vägens yta, förbättra bilens dragkraft och minska medar. Den robusta slitbanan, med dess djupare lundar, är utformad för att bita ner och fäste, snö och is. Slitbanan inte fylla så snabbt med packad snö som alla väder däck gör. De flesta vinterdäck är konstruerade med sida kanaler som avleder packad snö borta från slitbanan. Fyra vinterdäck ska användas på bakhjulen, alla hjul och framhjulsdrift fordon kör.

Öka bromsa och stoppa

Modern låsningsfria bromssystem bidra till att förhindra en förare från att låsa upp bromsarna, men de inte förbättras ett fordons bromssystem kapacitet i snön. Vinterdäck med sina robusta trampa, grepp vägen fastare, vilket ger maximal vinter bromsprestanda. En färsk studie från Transport Canada och Automobile Association Protective visade fordon utrustade med vinterdäck stanna 30 till 40 procent snabbare än de med all-season däck.

Förbättra fordonens hantering, styrning och kontroll

Mjukare gummi pinnar till is som kan förhindra, stoppa eller bromsa medar och diabilder. Vinterdäck tillverkas nu med gummi som har utformats för att stanna mycket mjukare, vilket hjälper den överensstämma med snö-packade vägytor. Jämfört med även all-terrain däck, vinterdäck göra en betydande skillnad för att förbättra förarens förmåga att hantera och styra fordonet.

Maximera för fordonens Traction Control

Ett fordons antispinnsystem mekanism inte verkligen förbättra bilens dragning kapacitet. Det begränsar i stället bilens acceleration till dragning nivån på sina däck. Med vinterdäck är ett fordons vinter prestanda maximeras.


Relaterade artiklar


hur man byter bränslefiltret på en 2002 F150
hur man återställer däcktrycket på en 2005 Pontiac Grand Prix
Hur testar jag ett 12V batteri till makten?
vindruta trim bort på en Ford Ranger
hur man byter glödlampan registreringsskylten på en 2001 ford focus
hur man öppnar en måne tak på en 1999 Dodge Durango
hur rinna en 2001 radiator chevy blazer
Hur får man en dekal bort av ett tonat fönster
instruktioner för hur man återställer Honda Civic underhåll påminnelse
hur man rengör en behå uretan bil