däck svarvverktyg

däck svarvverktyg

Du behöver:
pH-neutral tvål
. Stiff-borst pensel.
Högtryckssprutning munstycke.
Slang.
Handduk.
Icke-slipande vax.

Tire svarvning, kallas däck rotation, är en grundläggande underhåll rutin som förlänger livslängden på bildäck. Turning dina däck regelbundet också garanterar en säker körupplevelse eftersom det håller däcken från att bära ojämnt. Om du vill vända eller rotera dina däck själv, är det viktigt att du har rätt verktyg för att få jobbet gjort på ett säkert och effektivt.

Jacks

När roterande däck måste du först steg höja bilen med en domkraft. Det finns flera olika typer av domkrafter, men de starkaste och mest stabila typen är den hydrauliska domkraft. Domkraften ska placeras på en punkt under ramen närmaste tillverkarens rekommenderade punkt, som i allmänhet en eller två meter bakom framhjulet.

Pallbockar

För att säkert med bilen när den är förhöjd, pallbockar rekommenderas. Den pallbockar-två små metall kon-liknande strukturer-bör placeras under både fram-och bakaxlarna. När du sänker bilen efter att vrida däcken kommer bilbockarna ta del av vikten på bilen utanför domkraften.

Rörtång

rörtång är en stor hylsnyckel som används för att lossa och ta bort den hårda -bultade nötter som säkrar navkapslar och hjulsidor. Innan du höja fordonet bör du använda en rörtång för att lossa muttrarna. När bilen är förhöjd, använd rörtång igen för att ta bort muttrarna helt.

Momentnyckel

En momentnyckel används till att säkra och dra åt bultarna till biltillverkarens specifikation efter det att däcken har vänt och monteras. Undvik att ersätta en momentnyckel med en rörtång, eftersom rörtång kan inte begränsa det våld som används vid åtdragning av muttrar.


Relaterade artiklar


hur man reparera en lädersportratt på en Mercedes CLK
hur man byter en bil lås fjärr
hur man byter en termostat i en 1997 Cadillac DeVille
hur man byter en ny generator för en 2001 VW Beetle
termostat installeras i en 1984 BMW 533i
felsökning 2000 ford konditionering taurus luft
hur man byter en baklucka kabel
hur man byter bränslefiltret på en 2002 F150
hur man återställer en Honda Coromant ljus
hur man installerar en Bosch relä