automatisk underhåll verktyg

automatisk underhåll verktyg

För vissa människor, en del av att äga ett fordon är nöjet att underhålla bilen själva. Gör-det-själv underhåll kan göras bra om man har rätt verktyg för att utföra automatisk underhåll. Många av de nödvändiga verktygen kan hittas på något bra verktyg set, men om du just har börjat är det bra att fokusera på säkerhet och mångsidighet när du gör din första verktyg val.

Hylsnyckelsats

En hylsnyckel behövs för att lossa och dra åt olika fästen och bultar. Om din bil har arbetat med professionella mekaniker, du ibland hittar bultar som har skärpts så mycket att de inte kan lossas med en regelbunden skiftnyckel. En hylsnyckel ger tillräckligt inflytande för att lossa de flesta bultar. Hylsnyckel uppsättningar inkluderar flera längder och dimensioner för att rymma de flesta uppgifter.

Multi-Bit Skruvdragare

När man arbetar på en bil, kommer du att möta olika kastruller och bilagor som måste skruvas loss för att komma till de viktigaste komponenterna. En multi-bitars skruvmejsel kan du växla bitar mellan en Phillips huvud och försänkt i farten så att du kan ta bort olika typer av skruvar, utan söka efter en annan skruvmejsel. Detta är viktigt när du redan är under bilen.

Jack och stativ

Korrekt underhåll av fordon inte kan utföras säkert utan en domkraft och står för att lyfta och stabilisera bilen. Att säkert komma under bilen, använda en pneumatisk domkraft till få bilen i luften och stå uttag. Höjning bilen kommer att göra många uppgifter, från byte av olja till att ersätta chocker, mycket lättare.

Skyddskläder för boxning

När du byter ut delar du ibland kommer att utsättas för farliga kemikalier och liknade ämnen. Till exempel när du byter ut bromsbeläggen och skivor, kan du bli utsatt för bromsdamm som innehåller asbest. Du kan skydda dig genom att bära en disponibel skyddsmask för att förhindra inandning av dammet. Transmissionsolja och motorolja är både farliga vätskor som kan absorberas in i blodet genom huden. Det är viktigt att förhindra exponering, så bär skyddshandskar är ett klokt drag.


Relaterade artiklar


hur man återställer "service motorn snart" ljuset på VW Golf
hur du justerar strålkastarna på en Honda VTX 1300
hur man byter ventilen EGR på en acura
hur man rengör ett Honda Civic SI
hur man återställer krockkudde lampan på en 1999 Jeep Grand Cherokee
vindruta trim bort på en Ford Ranger
problem med en startmotor är solenoid
hur du infogar en ljuddämpare
hur till låsa upp din bakkanten i en Cheva z71
hur man byter olja på en 2005 chevy Colorado