Chevrolet bränslefilter byte instruktioner

Chevrolet bränslefilter byte instruktioner

Bränslefiltret på en Chevrolet fordon finns i ett av två ställen: på ramen eller integreras med bränslepumpen. Om bränslefiltret är Rammonterat, är ersättare snabbt och enkelt och kräver minimal verktyg och ansträngning. Ramen spårgående bränslepumpen finns precis framför bensintanken på förarens sida av fordonet. Bränslefilter som är integrerade med bränslepumpen betraktas som "icke-servas," och bränslepumpen måste bytas om det finns ett problem med bränslefiltret.

Du behöver:
Jack
. Pallbockar.
Platt skruvmejsel.
Spillplåt eller hink.
Fast nyckel.
Hylsnyckeln.


1.
Ställ fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna locket till bensintanken att minska trycket på bränsleledningarna.
2.
Höj fordonets front med uttag och placera pallbockar under axlarna.

3.
Placera en spillback under bränslefiltret fånga alla bränslen som läcker när bränsleledningar är borttagna. Bänd bort det vita klipp innehar bränsleledningarna till bränslefiltret med en platt skruvmejsel eller skruva av bränsle linje med en fast nyckel, beroende på anslutning. Ta tag i bränsleledningen vid den punkt där den ansluter med bränslefiltret och dra kraftigt ta bort den. Upprepa med den andra bränsleledningen.
4.
Bort de två eller tre bultarna som håller fästet på plats. Öppna monteringskonsolen och ta bort bränslefiltret. Placera den i droppskålen för destruktion efter att jobbet är klart.
5.
Sätt i det nya bränslefiltret i fästanordningen, nära fästet så att bränslefiltret är säker och dra åt skruvarna. Skjut bränsleledningarna på filtret och knäppa den vita klippen på plats eller dra åt muttern med fast nyckel.
6.
Tillbaka tanklocket, ta bort pallbockar och lägre fordonet med en domkraft.


Relaterade artiklar


hur man målar en bil med en turbin sprutpistol
Hur man testar ett bilbatteri med en digital multimeter
hur man rengör en behå uretan bil
hur man återställer en 2006 mini cooper lätt olja
hur detalj bil hjul
hur till låsa upp en dörr lås på en Ford Focus
Hur gör jag för vätska byta växellåda på en 2003 Chevy Impala?
hur du ändrar blinkers för BMW X5
förbättra gas körsträcka på en 1999 Chevrolet Silverado v6
Hur justerar jag tiden i en 1998 BMW 318i?