hur till check transmissionsolja i en 4runner

hur till check transmissionsolja i en 4runner

Kontroll av automatisk transmissionsolja är en del av den regelbundna förebyggande underhåll för din Toyota 4Runner SUV. Helst bör du kontrollera vätskenivån varje gång du tankar. Den transmissionsolja fungerar som både hydraulolja och smörjning om automatisk överföring komponenter. Om vätskan blir låg, kommer överföringen fungerar inte smidigt, och kommer att lida onödigt slitage. Denna artikel gäller alla 4Runners framställts före 2005. Från och med 2005 års modell använder 4Runner en sluten överföring. . Vätskan är klassad till 100. 000 miles, och det finns inget sätt för ägarna att kontrollera det

Du behöver:
Rags


1
Kör. . lastbil för ungefär 10 miles för att få motor och växellåda till rätt arbetstemperatur. Du kan kontrollera vätska när det är kallt, men resultaten kommer att vara mindre noggrann.
2.
Parkera fordonet med motorn igång och dra åt parkeringsbromsen. På bromspedalen och flytta växelväljaren i "Reverse" position. Paus några sekunder, och för spaken tillbaka till "friläget". Fortsätt på detta sätt tills du har gått igenom varje växel position. Återgå väljaren att "parkera".
3.
Lämna fordonet körs och öppna bilens huva.
4.
Ta bort den automatiska transmissionsolja oljestickans från röret, torka av det med en ren trasa och ersätta det. Mätstickan ligger nära brandväggen, på förarsidan. Ta ut oljestickan igen och notera vätskenivån. Det bör nå till en plats mellan de två märkena märkt "Hot". Om det är lägre än detta, bör du lägga till vätska.
5.
tillbaka mätstickan och stäng huven.

tips och varningar


 • För en noggrann läsning, du bör kontrollera vätskenivån med motorn igång, när motorn är varm. Om det är obehagligt att röra vid oljestickan med fingrarna, anser motorn varm.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera däck gummi
  som motorolja vikt ska jag använda?
  hur man ställer klockan i en Dodge Durango
  hur man byter en torkarblad på en 2006 medborgerlig
  hur du ändrar luftfiltret på en 2006 Dodge Caravan
  hur man programmerar en nyckel ersättare tändning för en Kia shuma eller mentor
  hur man öppnar huven på en 2001 mercedes s430
  Hur man monterar däck till hjulen för hand
  2002 Jetta bränslefilter avlägsnande
  hur du fyller i transmissionsolja på en 2003 ford explorer