termostat installeras i en 1984 BMW 533i

termostat installeras i en 1984 BMW 533i

1984 års BMW 533i är en del av E28 rad med 5-serien sedaner. Den E28 5-serie har varit känd för att köra för hundratusentals miles med rätt underhåll. Ett av de områden som bör uppmärksammas är 533 kylsystem. Om termostaten inte kan motorn överhettas och skadas. Byte av termostat är en lätt uppgift på denna modell av BMW

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion
Skruvmejsel.
Container för gammal kylarvätska.
Rag.
Ny termostat.
Ny termostat packning.
O-ringen.
Kylvätskan.


1.
Öppna huven. Ta av locket på kylvätskan expansionskärlet. Ställ värmaren väljaren i det inre för att värma.
2.
Ställ en behållare under kylaren för att fånga kylvätskan. Ta bort pluggen radiatorn avlopp med en skruvmejsel eller lossa slangklämman som håller lägre kylaren på plats och ta bort slangen. Låt kylvätskan rinna ner i behållaren.
3.
Använd en hylsa för att ta bort motorn kontakten blocket rinna sitter på förarsidan av motorn, precis under cylinder Nr6. Tappa ur kylvätskan i en behållare. När kylvätskan runnit, installera pluggen radiatorn avloppet. Installera motorn kontakten blocket avlopp med en ny packning.
4.
Ta bort skruvarna som håller termostathuset till block med en hylsa och ett spärrskaft. Termostathuset ligger längst fram, övre delen av motorn. Ta bort huset från kylmedelsutlopp. Ta bort den gamla termostaten, O-ringen och packning som tätar huset till blocket.
5.
Torka av området där termostaten installeras med en trasa. Installera en ny termostat. Montera en ny O-ring. Installera en ny packning och sedan installera huset tillbaka till motorn, över den nya packningen. Montera och dra åt bultarna boende.
6.
Fyll kylsystemet med en blandning av 50 procent glykol och 50 procent vatten. Häll kylvätska långsamt så att luft inte fastna i systemet. De 533 använder cirka 12 qt. av kylvätska.
7.
Lossa 8-mm luftskruv på termostathuset. Lägg kylvätska till expansionstanken tills den tappar ur skruven. Dra åt skruven. Starta motorn och ställ värmaren på "Warm" läge.
8.
Låt motorn gå på tomgång medan du lossa skruven tills kylvätska kommer ut utan att några luftbubblor i den. Dra åt luftskruven. Låt motorn svalna och toppen på systemet vid behov.


Relaterade artiklar


Hur man monterar däck till hjulen för hand
installation av ett luftfilter på en Honda Accord
hur man läser en oljestickan
strukturen för ett bilbatteri
hur man återställer Honda radio stereo säkerhetskoder
hur man ställa in radion klockan på min S-10 chevy
hur man öppnar en bil med en tråd hängare
hur man i detalj & GÖRA LUKTFRI bilinredningar
hur man byter en bromsljus i en kvicksilver bybo
hur man byter filtret en Subaru Impreza