om en bils färg

om en bils färg

Det finns ett par av gemensamma system bil målning tillgängliga. Den typiska billack ansökan kommer rakt från fabriken kallas tvåstegssystem. Den andra är ett steg system som är en eftermarknad alternativ när du har en bil målas. Lär dig att skilja vilken som är lämplig för dig och hur du håller din professionella paint jobb lysande

Historia

Vehicle färg har gått igenom ett antal steg sedan starten. Tillbaka när bilar eller hästlösa buggies skapades i slutet av 1800-talet en fernissa system var anställd för att måla de fordon som krävs pensel målar i lager med den enda färg finns som svart.
I början av 1920-talet en lack-baserad färg infördes som fanns tillgänglig i olika färger. I början av 1930-talet började emalj som ska användas. Lack blandat med akryl för mer hållbarhet infördes i slutet av 1950-talet.
I slutet av 1970-talet klarlack appliceras över basfärgen utvecklats med separata klarlack lager. Syftet var att erbjuda mer hållbarhet, större glans och UV-skydd från väder och vind. Detta system har inte blivit vardagsmat tills mitten till slutet av 1980-talet eftersom detta system var dyrare att använda och tidigare hade varit anställd under mer avancerade lackeringar.

Typ

Idag, i två etapper lacksystem , vilket inkluderar bas färg päls och en klarlack tillämpas på toppen av det, är fortfarande anställd. En eftermarknad lack är ett steg färg som innefattar urethanes blandas rätt in i färg pälsen, som fortfarande erbjuder glans, hållbarhet och UV-skydd.
Det är debatten kring en-och två-stegs process färg. Den enda scenen är ett mindre kostsamt arbete eftersom målaren inte behöva spraya bilen extra gånger med kostsamma klarlack produkt, men då vissa kommer att hävda att två steg med separata lager av klart är mycket bättre sedan du sluta med en högre glans och bättre skydd mot repor och UV-strålar.
Förespråkarna för enstegs kommer klaga att när en skråma tränger genom tydliga och i färg att det enda sättet att reparera skadan är att slipa och måla om hela panelen, medan med ett enda steg färg kan du helt enkelt slipa grunden och röra upp plats, eftersom det inte finns någon klarlack film att skala upp vid slipning ner ett skadat område.

Fakta

Automotive måla tar på mycket missbruk med väg stenar sparkas upp på det, vägsalt som kan deteroriate och äta genom det, väg tjära och bensin som kan äta bort den och förmodligen det mest dödliga mördare, starkt solljus. Färg och klarlack är normalt användas inom flera skikt, med ett minimum av två lager vardera. I vissa fall för en eftermarknad lack jag har känt av så många som sex lager ansökt om bättre skydd. Dessa ytterligare skikt av färg eller klarlack kommer också att kosta dig substanially mer. Jag ens har känt av så många som elva lager klarlack tillämpas på en show bil.

Funktion

funktion bil färg är ganska uppenbart. För det första har många färgval är viktigt för de flesta av oss, och i vissa fall även mettalic införs i färg som reflekterar färgen olika beroende på belysning och förbättrar den allmänna utseende. Självklart måste du ha ett skyddsmedel över den nakna plåt eller din bil skulle rosta på nolltid och måla också har en viktig uppgift att vara hållbara och helst hålla i många år.

Expert Insight

Även om din färg och klarlack gör sitt jobb finns det fortfarande regelbundet underhåll skall beaktas. Tvätta klar med rätt formler biltvätt, försiktigt tagit vägen tar med rätt kemikalier och undvika att repa finish och hålla en kappa eller två av vax på finish är alla viktiga.
Tänk på att avsluta kommer att utveckla en film över den i tid från den yttre miljön. Denna film som inte tas bort med vanliga tvättmedel, kan vända gulaktig och trist din finish. För att ta bort den här filmen kan du välja att polera bort med en mild gnugga förening som kommer att ta bort filmen, men inte någon av finish, men med tiden eller på grund av felaktig kratsning praxis din finish kan fortfarande bära ner.
För att skydda finish finns det många vaxer finns som är avsedda att appliceras över färg eller klarlack finish. Det är typiskt att vaxa en bil minst två gånger om året och ännu oftare beroende på din miljö. Extrema och direkt solljus, många biltvättar och vägsalt till exempel, kommer att bära genom vaxer snabbare, medan på andra sidan av skalan vax på en bil som lagras i ett garage större delen av tiden kan på obestämd tid. Tar väl hand om din finish kommer att visa sig att den kan hålla i många år.


Relaterade artiklar


hur du monterar accel tändkablarna
hur man återställer olja ljus på en Chevy Cobalt
Hur reparerar jag ett karosseri buckla?
hur man återställer en pionjär klocka bilstereo
Subaru HomeLink auto dim spegel instruktioner
hur man diagnostisera en dålig styrväxel
hur man återställer tjänsten motorn snart ljus på en 99 Silverado
hur du tar bort en syresensor
hur man programmerar en nyckel ersättare tändning för en Kia shuma eller mentor
hur man återställer olja liv på en 2007 Honda accord