hur man skall avgöra vilken storlek däck bil behöver

hur man skall avgöra vilken storlek däck bil behöver

Tillverkarna har rekommenderat däckstorlek för specifika bilmärken och modeller. Däckdimensioner siffror ser ut som en kod men egentligen beskriva däckets bredd, däcksidan bildförhållande, intern instruktion, hastigheter och total diameter. Innan du beställer nya däck till din bil, måste du veta vilken storlek du behöver. Samtidigt lära sig koderna är onödiga för beställning, veta var man hittar ditt fordons Rekommenderad garanterar att du kommer att köra din bil till tillverkarens specifikationer
1.
Titta på sidan av din nuvarande däck. Identifiera de åtta till nio siffrig kod som använder bokstäver och siffror. Koden börjar ibland med en bokstav (ofta bokstaven P), följt av tre siffror, ett bakåt-snedstreck och tre tecken efter.
2.
Öppna förarsidan dörren och titta längs dörr bågen. Du hittar Rekommenderad för ditt fordon Där, där fordonets chassinummer (VIN) är också belägna-Informationen är noterat på ett klistermärke.
3.
Läs tillämpligt avsnitt av din instruktionsbok. Din instruktionsbok listar specifikationer och rekommendationer för din bil. Om du inte har din instruktionsbok, gå Edmunds hemsida och ladda ner det eventuellt gratis (se Resurser).

Tips och varningar


 • Om du är ska köpa däck lokalt kan du ta bilen med dig. En servicetekniker eller lagra företrädare kan visa dig hur man identifierar däckstorlek.
 • Om du har eftermarknaden hjul och däck på bilen, den rekommenderade däcksdimension som finns i dörren sidokarmen eller bruksanvisningen skall inte tillämpas. Använda det aktuella däckdimension som anges på däcksidan.


 • Relaterade artiklar


  hur du lägger till vätska i en Pontiac sändning
  hur man fixar en läckande vindruta
  hur man återställer olja sensorn på en 525i BMW
  hur man rengör en tråkig strålkastare lins
  Ford F150 rotor installation
  diy avgaser wrap
  vad är syftet med en överföring fall?
  Hur får jag tillbaka koder för Toyota Tacoma?
  hur man återställer dags för service på en Saab
  hur man återställer olja ljus på en 2005 saturn vue