hur man byter en avtappningsplugg på en 1994 Ford Ranger radiator

hur man byter en avtappningsplugg på en 1994 Ford Ranger radiator

1994 års Ford Ranger modell fortsatte de nya funktionerna som introducerades med 1993 Rangers. Dessa inkluderade en ny strömlinjeformad design och en förbättrad kraftöverföring. Motorn på Ford Ranger kyls av radiator vätska som cirkulerar i hela kanaler borrade i motorblocket och runt ihåliga jackor som omger kolvar. Den vätska i dessa radiatorer hålls på plats med hjälp av en avtappningspluggen (även kallad "avtappningskran" eller "pyskranen") skruvas in i undersidan av kylaren. Byta dräneringsplugg på en 1994 Ford Ranger kylaren kräver att du först tömma kylaren vätska.

Du behöver:
tråget
. Tång.
Ny oljepluggen.
Trasor.
Kylare vätska (1 gallon).
Destillerat vatten (1 gallon).


1.
Parkera 1994 Ford Ranger inom ett arbetsområde med gott om plats, till exempel en utfart eller garage. Om parkering i ett garage, se till att ge dig själv tillräckligt med utrymme att arbeta på framför lastbilen. Placera Ranger i parken, som i nödbromsen, stäng av motorn och ta ur nycklarna ur tändningen.
2.
Öppna huven. Låt motorn svalna i minst en halvtimme. Koppla bort den negativa (svarta) terminal från batteriet. Ta bort kylarlocket genom att vrida den moturs samtidigt som du trycker ned.
3.
Placera tråget under avtappningspluggen i botten av radiatorn. Avtappningspluggen kommer att ha ett handtag på den yttre delen för att hjälpa till att ta bort det. Använd en tång för att sakta öppna avtappningspluggen. Dra ut kontakten genom att vrida den moturs tills den kommer ut på radiatorn.
4.
Låt vätskan i kylaren rinna ned i pannan.
5.
Sätt i det nya avtappningspluggen i kylaren. Dra på plats med en tång.
6.
Fyll kylaren med en 50/50 blandning av radiator vätska och destillerat vatten.
7.

Anslut batteriet. Starta din Ranger. Låt systemet komma till arbetstemperatur genom att låta det gå ca tio minuter. Topp av radiatorn med destillerat vatten. Sätt tillbaka kylarlocket.

Tips och varningar


 • Torka upp radiatorn vätska spill omedelbart och kassera använda vätska ordentligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter frostskyddsmedel i en 1999 Chevrolet S10
  R134a definition
  hur man byter en glödlampa pannlampa på en 2002 Acura t1
  hur man fixar ett hål i en plastpåse radiator i en Nissan bil
  hur man byter olja i en 1995 toyota corolla
  hur man byter en katalysator i en 2003 förorts
  hur man byter batteri i en Infiniti FX35
  Lexus LS 400 finjustera rutiner
  hur man gör bilsäten mjukare
  beskriver anslutning 12V relä