Vilken typ av olja gör Toyota rav4s använda?

Vilken typ av olja gör Toyota rav4s använda?

Hålla upp med din oljebyten och använda rätt betyg kan hjälpa till att hålla din Toyota RAV4 smidigt och effektivt. Omvänt kan det i fel olja orsaka problem med din motor

rätt olja

Toyota RAV4 Instruktionsboken rekommenderar 5W-30 oljor. Den lägre vikten är optimal i fordonet, enligt Toyota. Toyota rekommenderar också att använda API (American Petroleum Institute) godkänd olja eller ILSAC (International Smörjmedel Standardisering och godkännande kommittén) olja. Endera eller båda kan vara märkt på utsidan av dunken.

Olja och temperatur

Toyota påpekar att 5W-30 fortsätter att prestera bra även i så låga temperaturer som -30 grader. Och medan motorn går normalt med 10W-30 olja under normala förhållanden kan du få problem att starta en motor med 10W-30 i det vid temperaturer under 0 grader. Intressant, 10W-30 ut-utföra 5W-30 vid temperaturer över 100 grader.

Oljebyten

Automotive underhållspersonal har noterat de senaste åren att förbättringar i nya fordon har gjort 3. 000 mil standard oljebyte föråldrad. Att köra 4. 000 eller mer miles mellan förändringar kommer inte att orsaka de problem som det en gång gjorde. Men om du har en äldre bil, kommer du fortfarande att byta olja varje 3. 000 miles. Och om du upplever motor problem är det fortfarande en bra idé att byta varje 3000 miles.


Relaterade artiklar


hur man återställer olja sensorn på en 525i BMW
scooter startsvårigheter
hur man återställer den procentuella olja livet på en 2006 honda lx
hur man målar en 1984 chevy truck
hur man öppnar huven på en 2001 mercedes s430
hur man rengör spjällhuset på en Ford Taurus
hur du ställer klockan på min Dodge cd-spelare
hur du lägger transmissionsolja till en Dodge framfart
vad betyder varningslampa "check gauge" betyder?
hur man byter bränslefiltret på en 1998 chevy malibu