hur du justerar vipparmarna på en 1988 GM lastbil

hur du justerar vipparmarna på en 1988 GM lastbil

Din 1988 GM lastbil kan ha antingen en V-6 eller en av tre V-8 motorer. Ventilerna på båda motorerna fungerar på samma sätt. Kamaxeln har "flikar" som är formad som en rundad tår. Den cam roterar denna droppformade som skjuter på en hydraulisk lyft, orsakar det att stiga. Det finns en tryckstången förbinder lyften och vipparmar. Som lyften stiger, gör att tryckstången VIPPARMEN att svänga och öppna ventilen. Justeringen förfarandena är något olika för de sex-och åtta-cylindriga motorer.

Du behöver:
Ratchet och Hylsnyckelsats
. Spackelspade.
Shop trasor.
Packning GRUNDPOLISH.
Nya ventilkåpan packningar.

V-6 motor


1.
Ta bort tändkablarna från tändstiften. Använd maskeringstejp och tuschpenna för att märka kablarna så att du inte får dem blandas upp när du lägger dem igen. Ta bort tändstiften. Detta kommer att göra det lättare för dig att rotera motorn.
2.
Ta bort ventilkåpan. Ta bort den gamla packningen. Skrapa kvarvarande tätningsmaterial från ventilkåpan och topplocket med spackelspade. Torka av ytorna med en trasa butik.
3.
Leta tidpunkten markören på tidpunkten omslaget. Det är under vattenpumpen på förarsidan av motorn. Vrid motorn med en spärr och uttag på den stora bulten i mitten av vevaxeln remskiva, eller så kan du dra i fläktremmen att rotera motorn tills markören på den harmoniska Balancer-metallplattan bakom vevaxelns remskiva-blir synligt. Fortsätt att rotera motorn tills markören-ett spår i balansblock-är på "0" märke på timing markör. Titta på ventilerna på cylinder, ventiler ska vara stängda. Om en ventil är öppen, vrid motorn ett annat helt varv. Du kommer att se ventilen nära
4
Justera ventilerna i följande ordning:. . Intaget på cylindrar 1, 2 och 3, sedan avgassystem på cylindrar 5 och 6. Justera dem genom att lossa muttern rocker arm pivot i mitten av vipparmen. Samtidigt, försök att rotera pushrod mellan fingrarna. När du har möjlighet att rotera pushrod, börjar sakta dra åt pivot muttern tills pushrod inte kommer att rotera. Dra åt muttern pivot ytterligare ett helt varv.
5.
Vrid motorn ett helt varv så tidpunkten märket på harmoniska balanseringsdon ställer upp med "0" igen. Justera insugningsventilerna 4, 5 och 6. Justera avgasventilen 2, 3 och 4.
6.
Placera packning Sealer på ena sidan av en ventilkåpa packning och tryck på ventilkåpan. Låt packningen följer ventilkåpan och applicera sealer till andra sidan av packningen och montera ventilkåpan på motorn. Dra åt bultarna. Upprepa för den andra ventilkåpan.
7.
Installera tändstift och kablar.

V-8 motorer


1.
Utför steg 1 till 3 från avsnitt 1. Med båda ventilerna stängda på cylinder 1, justera insugningsventilerna 1, 2, 5 och 7. Justera avgasventilen 3, 4 och 8, med den metod som förklaras i avsnitt 1: s Steg 4, men bara vrider pivot muttern ytterligare tre fjärdedelar av en sväng.
2.
Rotera Motorn annan tur som i steg 5 och justera ventiler intag 3, 4, 6 och 8. Justera avgasventilen 2, 5, 6 och 7.
3.
Installera ventilkåpor, tändstift och kablar enligt beskrivningen i avsnitt 1.

tips och varningar


 • Så länge du har tändstiften ut, kanske du vill byta ut dem.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar & spola rengöringsvätska systemet i en sändning
  hur reparera däck gummi
  hur man polera ut repor på en bil
  hur man byter kvartal panelen på en 1991 honda
  hur man byter bränslefiltret på en 2000 kavaljer
  hur till låsa upp en Ford F-150
  hur man byter startmotorn på en jeep cj7
  hur man återställer tjänsten ljuset i en Smart Car
  hur man återställer lättolja motorn på en BMW X5 2003
  hur man blöda fordonsindustrin bromsslangar