diy Toyota Matrix oljebyte

diy Toyota Matrix oljebyte

Den motorolja och filter på din Toyota Matrix bör bytas minst var 5. 000 miles, enligt Toyota schemalägga underhåll guider. The Matrix, som först lanserades 2003, har antingen en front-wheel-drive eller en all-wheel-drive 4-cylindrig motor. Oavsett vilken motortyp, är förfarandet för byte av olja samma, även om placeringen av filtret kan variera något beroende på konfiguration av motorn

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Filter nyckel.
Olja behållare för destruktion.
14-mm skiftnyckel.
Oljefilter.
Oil.
Tratt.


1.
I parkeringsbromsen. Höj den främre delen av Matrix och sänk ner den på pallbockar.
2.
Lyft huven och hitta oljelocket motorn spackel och oljestickan. Ta bort både locket och mätstickan och plats åt sidan.
3.
Kontrollera motortypen på fordonet. Om fordonet har en 1ZZ-FE motorn, som var ett alternativ för fordon som tillverkats mellan 2003 och 2008 kommer oljefilter vara under den främre grenröret. För alla andra motortyper är oljefiltret ligger under bilen.
4.
Skjut under fordonet. Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel genom att vrida moturs. Ta bort filtret och töm överflödig olja från filterhuset i en behållare för destruktion.
5.
Placera behållaren olja förfogande under oljetråget. Lossa oljetråget avtappningspluggen med en 14-mm skiftnyckel. Ta bort bulten snabbt och låt oljan rinna helt i behållaren.
6.
Tillbaka avtappningspluggen och dra åt med hjälp av en skiftnyckel.
7.
Coat gummipackningen på det nya oljefiltret med en liten mängd olja. Byt ut oljefiltret och skruva fast med filtret skiftnyckel.
8.
Skjut ut underifrån Matrix. Placera tratten i oljepåfyllningshålet. Häll olja i oljan. Starta fordonet och låta trycket bygga. Kontrollera oljenivån med oljestickan och fyll tills oljenivån ligger inom specifikationen varumärkena.
9.
Höj fordonet över domkraften. Ta bort pallbockar och sänk Matrix till marken. Stäng huven. Kassera olja enligt Naturvårdsverkets riktlinjer.

Tips och varningar


 • Det är en god idé att registrera datum och körsträcka på din olja och filterbyte att säkerställa att du adekvat följer ett regelbundet underhåll schema.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar luftfilter på en Toyota FJ Cruiser
  hur man återställer tjänsten ljus på en Lexus ES
  hur man byter bränslefiltret i en Ford
  hur man byter honda v-6 transmissionsolja
  hur man fyller en jeep axel
  Vilken typ av olja gör Toyota rav4s använda?
  hur man reparera en immig bil strålkastare
  hur till låsa upp en frusen dörr manuell bil
  mönsterdjup krav
  hur man fixar repor på fälgar