hur man återställer en lätt broms varning

hur man återställer en lätt broms varning

Datorsystem på de flesta bilar koder idag lagra och varna för problem med instrumentpanelen tänds. Detta kallas On Board Diagnostics (OBD). När problemet är löst, bör ljuset på kontrollpanelen gå ut. Om det inte gör, kan det fastställas med hjälp av en OBD Scan Tool. För att återställa en "Brake Varning" ljus, måste du läsa koden först ta reda på vad det specifika problemet är. Hur man återställer ljuset kommer att variera lite från bil till bil, men informationen finns i bilens tjänst eller instruktionsboken.

Du behöver:
OBD kod scanner (1 och 2)
. Tändningsnyckeln.


1.
Hitta ditt fordons församling Line Diagnostic Link hamn. Detta är oftast på den nedre vänstra sidan av instrumentpanelen under kontrollpanelen.
2.
Bifoga en OBD1 eller 2 skanner till denna port och vrida om nyckeln i tändningslåset men börja inte motorn. Den typ av scanner beror på åldern på din bil. Kontrollera bilens instruktionsbok för att få hjälp.
3.
Tryck "OK" och läsa koden. Slå upp koden i fordonets servicemanual.
4.
Service bromsarna enligt problemet diagnostiserats av koden.
5.
Fäst OBD skannern tillbaka till hamnen och vända nyckeln i tändningen igen utan starta motorn. Tryck "OK" för att läsa koden tryck sedan på "Delete" för att rensa Brake varningslampa.

Tips och varningar


 • Om du inte vill köpa OBD-kod scanner, gå till din lokala Biltema att ha koden läst och återställning gratis. Om koden inte försvinner när du tar bort den med hjälp av skannern kan problemet inte har fastställts.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter dammfilter i en Honda Pilot
  hur man kan kontrollera vätska servostyrning i en Toyota Corolla
  hur man byter termostat på en 1994 Pontiac Grand Prix
  hur man återställer en olja ljus på en 2001 satsning van
  hur man i detalj en vit bil
  hur ändrar strålkastare församling i en 1996 Ford Bronco
  hur man målar en guld bil
  hur till vända en krockkudde ljus ut på en Mini Cooper 2003
  hur man fyller en radiator med kylvätska
  diy bil kropp & framskärm primer