hur man byter termostat på en 1999 Dodge Dakota lastbil

hur man byter termostat på en 1999 Dodge Dakota lastbil

1999 års Dodge Dakota använder en traditionell, beprövad mekanisk termostat för att hålla motorn igång på cirka 190 grader. När motorn värms upp, gör det att ånga att passera "litegrann" på termostaten, som i sin tur orsakar våren i termostaten att komprimera. Den komprimerar våren öppnas en ventil i termostaten, så varmt element vätska att passera från motorn till toppen av Dakota radiator, där den kyls och därefter strömmar från botten på radiatorn tillbaka in i motorn. Radiatorn använder överföring för att kyla ned vätskan: Den kylvätskan rinner en smal, vertikal tank på ena sidan av radiatorn där det dras in dussintals ännu smalare platta aluminiumrör inklämt mellan hundratals små aluminiumlameller. Kylluft strömmar genom fenor, med värmen med det: Värmen överföringar från vätska till aluminium till luften. hela radiatorn är värdelös och din Dakota motor är i riskzonen om det enkla termostat misslyckas. Om den inte kan mäta temperatur och öppna för att cirkulera radiatorn kylvätska, kan din Dodge Dakota överhettas.

Du behöver:
Radiator tråget
. 7/16-inch djup väl uttag.
Ratchet.
Shop handduk.
Skrapan.
Tryckluft.
RTV packning maker.
Tratt.


1.
Leta reda på nedre kylarslangen. Tryck på de två flikarna kompression på kylaren slangklämman att lossa klämman: s påtryckningar och dra slangen från kylaren. Töm vätskan i en radiator dränering pan. Skjut tillbaka slangen på kylaren och fäst den med klämman gång avrunna.
2.
Leta T-Stat boende på Dakota. För att göra detta spår övre kylarslangen från kylaren till den plats där den ansluter till Dakota motor. Slangen ansluts till T-Stat bostäder på samma sätt som den nedre kylarslangen ansluter till kylaren. Ta bort klämman från slangen genom att klämma kompression flikarna tillsammans med tång. Dra slangen från T-Stat bostäder och skjut slangen åt sidan.
3.
Bort de två 7/16-inch bultarna från T-Stat bostäder med en djup väl hylsa och spärrskaft, lyft sedan upp T-Stat bostäder utanför Dakota's insugningsröret. Detta exponerar termostaten.
4.
Lyft termostaten ur Dakota med fingrarna och sätt i hålet med en butik handduk. Detta förhindrar allt från att komma in i intaget medan du rensa bort den gamla packningen materialet.
5.
Skrapa gamla packningsrester från basen i insugningsröret och botten av T- Stat bostäder. Blås ytan av intaget av med tryckluft.
6.
Stryk ett tunt pärla av RTV packning maker på nedre kanten av T-Stat bostäder.
7.
Dra butiken handduken ur insugsgrenröret och placera den nya termostaten i hålet. Änden med våren submerges i hålet och vilar på en bearbetad läppen.
8.
Placera T-Stat huset över termostaten och skruva den på plats med den ursprungliga bultarna.
9.
Skjut kylarslangen på T-Stat bostäder och säkra den med klämman.
10.
Öppna locket radiatorn filler på toppen av radiatorn. Placera en tratt i påfyllningslocket och häll den avrunna kylaren vätska tillbaka in i kylaren. Kör Dakota motor i fem minuter med kylarlocket av. Detta utvisar luft från kylsystemet. Efter termostaten öppnar och cyklar, det är en bra tid att lägga till kylaren och destillerat vatten 50-50 tills vätskan når påfyllningshalsen. Stäng kylarlocket.


Relaterade artiklar


hur du tar bort ett märke på en vindruta
hur man byter generatorn på en 2003 Honda
hur man smörja en bil
Hur tar jag bort styrningen locket på en Silverado?
hur man byter ford focus bakbromsarna
hur man återställer den tjänst som behövs ljus på en Acura RL
hur man fixar en bromsljus på en 2000 PT Cruiser
hur man byter en ny generator för en 2001 VW Beetle
1967 firebird vindruta gjutning avlägsnande
vad är syftet med en överföring fall?