hur du lägger till kylarvätska i en Jeep Grand Cherokee

hur du lägger till kylarvätska i en Jeep Grand Cherokee

Antifrysmedlet i varje bilens kylsystem. Frostskyddsvätska håller fordonet från att bli för varm-och även för kallt. Den rekommenderade frostskyddsvätska för Jeep Grand Cherokee är Mopar frysskydd /Kylvätska 5 Year/100, 000 Mile Formula. Kontroll och tillägg av nödvändig frostskyddsmedel till Jeep Grand Cherokee är en okomplicerad uppgift. Att göra det hemma kommer att spara på bekostnad av att ta bilen till en mekaniker

Du behöver:.
Antifreeze
. Vatten.


1.
Öppna huven på Jeep Grand Cherokee efter det att fordonet har stängts av och motorn får svalna.
2.
Kontrollera vätskenivåer i kylvätskan reserv /overflow tank genom att undersöka vätskenivån linjer. Öppna kylarlocket och se om frostskyddsvätska kommer till toppen av radiatorn. När du har konstaterat att du behöver lägga frostskyddsvätska, fortsätt till nästa steg
3
lägga till den rätta blandningen av vatten och frostskyddsmedel -. . Minst 44 procent frostskyddsvätska, högst 68 procent frostskyddsvätska-till radiatorn tills full. Sätt tillbaka kylarlocket. Lägg till samma blandning av reserv /overflow tank upp till hela märket.
4.
Starta Jeep Grand Cherokee och slå på värmaren till max. Låt bilen att köra tills normal arbetstemperatur, sedan stänga av den och låt den svalna igen.
5.
Lägg kylvätska till reserven /overflow tills det är tillbaka till märket FULL . Processen med att starta bilen, stänga av den och toppning av reserven /overflow kan behöva upprepas tre gånger för att rensa kylsystemet av luft.

Tips och varningar


 • Användning av den rekommenderade frostskyddsmedel kommer att se till att du använder samma produkt som tillverkaren.
 • Blanda frostskyddsmedel typer eller lägga kylvätska till en varm motor kan skada din motor. Tillsätt alltid kylvätska efter att motorn har svalnat.


 • Relaterade artiklar


  hur man stänger av och starta om ljus kontrollera motorn till 2001 Grand Am
  hur man installerar Mazda vindrutetorkarblad
  hur man byter bakre vindrutetorkaren på en Ford Aerostar
  Hur installerar jag navkapslar på en 2003 chevy Tahoe?
  instruktioner för hur man målar en bil
  2002 Jetta bränslefilter avlägsnande
  trailmaster kropp hiss instruktioner
  2000 ford focus däck avlägsnande
  hur man byter en bränsle-filter i en 2003 Dodge Caravan
  hur man byter bränslefiltret på en 1986 Mercedes Benz 300E