hur man byter bränslefiltret på en Dodge 5,9-liters diesel

hur man byter bränslefiltret på en Dodge 5,9-liters diesel

Dodge 5,9-liters dieselmotor är en Cummings inbyggd motor. Bränslesystemet insidan av 5,9-motorn är utrustad med en sil-typ bränslefilter. Bränslet Filtret fångar alla typer av föroreningar från diesel insidan av filtret. Filtret består av långsträckta fibrer som fångar föroreningar. Gång att diesel passerar filtret, flyter det ur bränslefiltret och in i bränsleledningar. Den diesel reser sedan till bränsleinsprutning och in i motorn. Byt bränslefilter mellan 25. 000 och 35. 000 miles.

Du behöver:
Små spillback
. 1/2-inch spärrnyckel.
1-1/8 uttag.
Nya bränslefiltret.
Färska diesel.


1.
Park Dodge lastbil i en mycket väl ventilerad plats så att dieselavgaser kan fly. Öppna huven och engagera nödbromsen.
2.
Leta bränslefiltret kapseln insidan av motorrummet. Bränslefiltret är monterad bakom föraren sida av motorn. Sedan letar du reda på tömningsventilen på botten av bränslefiltret bostäder. Dräneringsventilen har en liten slang fäst vid den.
3.
Placera små droppskålen under dräneringsventilen slangen och vrid dräneringsventil moturs för att öppna ventilen. Vänta tills alla diesel kan rinna ur bränslefiltret kapseln. Sedan stänga ventilen.
4.
Lokalisera 1-1/8 skruven på locket på toppen av bränslefiltret kapseln. Skruva av locket genom att vrida den moturs med 1/2-inch spärrnyckel och 1-1/8 uttaget. När att locket är löst, avsluta skruva ut den med handen. Lägg locket på en ren trasa.
5.
Dra bränslefilter ur kapseln genom att dra rakt uppåt på filtret. Sedan kasta bränslefilter i droppskålen. Dra den gamla O-ringen bort av basen på locket.
6.
Skjut in den nya O-ringen som kommer med det nya bränslefiltret över basen av den gemensamma jordbrukspolitiken. Sedan skjuter nya bränslefiltret i behållaren. Den nedre delen av bränslefiltret har en gummitätning som måste skjutas över den upphöjda port i botten av bränslefiltret kapseln. Vrid bränslefilter moturs bara att se till att gummitätningen sitter över den upphöjda port.
7.
Fyll bränslefiltret kapseln upp med ren frisk diesel. Vänta tills bränslenivån att släppa och sedan fortsätta att fylla kapseln upp med diesel tills bränslet stabiliserats överst på kapseln.
8.
Seat tillbaka locket över toppen av bränslefiltret kapseln. Dra åt locket genom att vrida den medsols. När att locket är handkraft, fortsätter att dra åt locket med Ratchet och uttaget tills locket slutar vrida.
9.
Bort droppskålen ut från under huven mycket långsamt. Sedan vrider tändningsnyckeln till tillbehörsläget i ungefär tio sekunder. Detta gör det möjligt bränslepumpen att avsluta priming det nya bränslefiltret med diesel. Efter cirka 10 sekunder, starta motorn.
10.
Inspektera bränslefiltret kapseln och locket för eventuella läckage. Sedan stänga av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


 • Om bränslefiltret kapseln locket är mycket snävt, använd en brytare bar i stället för spärren för att lossa locket.
 • nya bränslefiltret måste komma med en ny o-ring. Behåll den gamla O-ringen bara i fall att det nya bränslefiltret inte kommer med en ny.
 • alltid hänvisa till lokala och delstatliga lagar som hänför sig till kassering av använda diesel och använda filter bränsle.
 • skyddsglasögon när du arbetar i närheten av diesel.
 • aldrig röka eller använda öppen eld omkring diesel.


 • Relaterade artiklar


  hur till låsa tråden hjulet täcker ett 1995 Grand Marquis
  hur du tar bort stereon från en Audi TT
  bilverkstad verktyg
  hur du tar bort en jeep remskiva servopump
  hur man byter en Toyota Camry glödlampa bromsljus
  köpa ett bilbatteri
  hur man byter en glödlampa 2003 ford focus
  hur man byter en bromsljus i en Hyundai Santa Fe
  hur man byter sida spegel på en oändlighet i30
  hur du lägger transmissionsolja till en Cheva blazer