hur du hittar kasta numret på en Cummins 5,9 motorblock

hur du hittar kasta numret på en Cummins 5,9 motorblock

Cummins 5,9 Dieselmotorn är vanligt förekommande i bussar, skåpbilar och andra tunga fordon. Motorn är också en valfri kraftverk i 3/4-ton och 1-tons versioner av 1994 till 2002 Dodge Ram pickup. Tupy SA och Teksid SpA tillverkat 5,9 motorblock för Cummins, och det enda sättet att berätta vilket företag gjorde ett block är att lokalisera de gjutna stämplat eller präglat på blocket. Du måste gå under fordonet för att hitta den gjutna antalet

Du behöver:.
Mekaniker hand lampa.


1.
krypa under fordonets front på förarsidan och tittar upp på den del av blocket under injektor pump. Du kan behöva använda en mekaniker hand lampa för bättre sikt.
2.
Leta reda på stora kabelstammen monteras på blocket. Den gjutna nummer för Cummins 5,9 motorblocket kommer att ligga strax under kabelnät och ovanför den plats där oljetråget uppfyller blocket. Motorblock avgivits av Tupy har ett tvåsiffrigt nummer präglad på blocket ytan. Blockerar avgivits av Teksid omfatta en längre serie tal i en mindre storlek.
3.
Flytta till passagerarsidan av bilen och titta direkt under oljefiltret ankarspel. En annan instans av rösterna nummer finns på blocket, framför den främre turbo avloppsporten.

Tips och varningar


 • Många Cummins 5,9 motorernas ägare har rapporterat problem med "53" block gjutning, på grund av för tidig sprickbildning som gör att kylvätska läcker ut på blocket. Om du äger denna block-serien, har en professionell mekaniker inspektera block för sprickor och andra avvikelser gjutning.
 • Låt motorn svalna innan du inspekterar den. Varm motor komponenter kan orsaka brännskador och andra skador.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar bromsljusen på en Audi TT
  hur du installerar en PCV ventil på en 1999 miata
  hur man sätter luften i ford husbil däck
  min volvo startnyckeln startar inte tidigare position en
  hur reparera en 1998 Tahoe strålkastare
  hur man byter en broms switch i en BMW
  bil täcka information
  hur man kan förhindra strålkastare från gulfärgning
  hur man byter olja på en 1998 Toyota Tacoma
  hur man håller en bil sval på sommaren