hur man byter en remskiva serpentin bälte på en Honda CRV

hur man byter en remskiva serpentin bälte på en Honda CRV

I likhet med de flesta fordon på vägarna, fungerar Honda CRV med hjälp av en slingrande bälte. Detta bälte varv vevaxeln på motorn samt olika beståndsdelarna i motorn, såsom generatorn, luftkonditionering och vattenpump. Vissa modeller har även servopumpen inkluderas medan andra har ett särskilt bälte för servopumpen. Oavsett vilken modell av CRV du äger fortfarande försvinna och ersättas av Serpentine bältet liknande, du måste ändra detta bälte regelbundet för att hålla din CRV i gott skick.

Du behöver:
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Breaker bar spärrfunktion.
Maskeringstejp.
Platt skruvmejsel.


1.
Parkera din Honda CRV på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen innan du arbetar på fordonet. Öppna huven och leta reda på diagrammet bältet konfigurationen för din CRV --- antingen på huven eller kylarfläkten svepning, beroende på modell. Kolla om din modell CRV har en separat bälte för servopump, i så fall måste du ta bort detta bälte innan du tar bort Serpentine belt. Ta bort det övre fästbulten för servostyrning pump med en skiftnyckel och lossa den nedre fästbulten bara tillräckligt så att du kan svänga pumpen åt sidan och lossa sitt bälte.
2.
Läs i bältet diagrammet för den exakta positionen för den automatiska remspännaren som håller serpentin bältet på plats. Slot lämplig storlek uttag över änden av spännaren bulten och fäst spärrfunktion breaker bar till uttaget. Applicera hävstång i den riktning som anges på diagrammet (vissa modeller av CRV att vrida sig medsols för att lossa, medan andra kräver moturs kraft). Skjut bältet bort av spännaren med skruvmejsel och långsamt släppa sträckaren tills den återgår till sitt ursprungliga läge. Ta bort Serpentine belt från de andra skivorna i motorn.
3.
Omvänd processen att installera nya Serpentine belt. Se diagram för exakt dirigering vägen, vara noga med att rada upp spåren i bältet linje med skårorna på remskivorna. Placera en liten bit maskeringstejp över varje bälte och hålla fast den till sin ledaren för att hålla alla remmar på plats medan du jobbar dig mot spännaren. Lägg på kraft med brytaren bar i rätt riktning och skjut bältet tillbaka över remskiva med skruvmejsel. Släpp trycket på sträckaren, ta bort maskeringstejpen, starta motorn och låt bilen köra i flera minuter för att du har installerat bältet ordentligt och låta sträckaren att anpassa sig automatiskt.

Tips och Varningar


 • Om du saknar din instruktionsbok eller diagrammet diagram från din CRV, kontakta din lokala Honda återförsäljare för en ersättning eller ladda ner ett direkt från Honda webbplats. Du kan också hitta reparationsmanualer på ditt lokala folkbibliotek.


 • Relaterade artiklar


  hur man programmerar en 2004 Kia Optima är Keyless fjärrkontroll
  hur man byter en strålkastare på en Tahoe
  hur man byter en 1999 Subaru bälte forester enhet
  hur du tar bort fabriksinstallerade klistermärken från en pickup
  hur man tråd en Bosch generator
  i vad två sätt är att lägga frostskyddsmedel i vatten i en bil radiator användbart?
  min 2003 Dodge Durango nyckeln startar inte
  hur man hittar oljeläckage i en Cheva
  hur man byter dimljus i en 2003 Pontiac Vibe
  hur du tar bort en pt EGR röret