vad är organiska bromsbelägg gjorda av?

vad är organiska bromsbelägg gjorda av?

Organiska bromsbelägg ersättas kuddar asbest broms, som förbjöds på grund av hälsofarligt damm som de producerar som de bär. Ekologiska kuddar löste hälsofarligt damm problemet, men de har sina egna för-och nackdelar

organiska material

Ekologiska bromsbelägg är gjorda av ett par olika material, inklusive glas, gummi och harts. För närvarande är en av de mest populära organiska broms material Kevlar. Även om alla bromsklossar producera damm som de bär, är dammet som dessa kuddar mycket mindre skadligt än asbestdamm.

Fördelar

Ekologiska bromsbelägg löste skadligt damm problemet med asbest bromsar. De är också mjukare och producera mindre skrikande än hårdare material bromskloss.

Nackdelar

Eftersom organiska bromsbelägg är mjukare, de nöts snabbare. Därför måste de bytas oftare. De har också mindre bromskraft än hårdare material bromskloss. Som ett resultat har de färre ansökningar. Till exempel är de inte används i större och tyngre fordon eller med hög hastighet fordon som kräver mer bromskraft.

Framtid Bromsbelägg

bromskloss tillverkare är på väg bort från ekologiska bromsar mot semi-metalliska och keramiska bromsar. Dessa sorter har heller ingen asbest och deras hårdare sammansättning skapar bättre bromskraft. Dessa bromsklossar har sina egna problem. Semi-metalliska bromsar är högljudda och keramiska bromsar är dyra.


Relaterade artiklar


hur du justerar strålkastarna på en 1998 ford escort
förståelse fordonsindustrin elektriska kopplingsscheman
hur man byter en reservdäck
hur man vax en kolsvart bmw
hur man lossa en generator bälte
tio favoritfärger för bilar
Hur installerar jag en EGR-ventil en 2005 Dodge Durango?
hur man byter bladet strålkastare torkar på en r107
hur de ska rikta strålkastarna på 2000 toyota Celica
hur man kontrollerar oljan i en ’98 Jetta med en manuell växellåda