hur man byter bränsle filter på en GMC 6,2-liters diesel

hur man byter bränsle filter på en GMC 6,2-liters diesel

Medelstora GMC lastbilar är utrustade med en 6,2-liters dieselmotor. Den bränslefilter är den viktigaste komponenten som rengör diesel innan den når bränsleinsprutarna. Den diesel pumpas ut från bränsletanken genom bränsleledningar och in i bränslefiltret. Eftersom diesel cirkulerar genom bränslefiltret, få sediment från bränslet fastnar i filtret. Den rena diesel rinner sedan in i bränsleinsprutarna. Byte av bränslefilter inte är alltför utmanande, men du bör tillåta dig själv tillräckligt med tid för att slutföra jobbet.

Du behöver:
spillback
. Stor kanal-lock tång.
Bränslefilter kit.
Diesel.


1.
Parkera din GMC lastbil på en väl ventilerad plats och dra åt parkeringsbromsen. Motorhuven och stötta det öppet.
2.
Leta upp bränslefiltret kapseln på toppen av motorn. Kapseln har en silver mössa på toppen. Placera droppskålen på marken under kapseln.
3.
Lossa locket genom att vrida det moturs med en kanal-lock tång. När har lossnat, avsluta skruva ut den med handen. Placera locket i ett säkert område.
4.
Nå inne i kapseln och dra bränslefiltret rakt ut. Placera bränslefiltret i droppskålen.
5.
Sätt in den nya bränslefiltret i behållaren. Dra O-ringen utanför kapseln locket. Skjut in en ny O-ring, som kommer med det nya bränslefiltret, över basen på locket.
6.
Fyll bränslefiltret kapseln med dieselbränsle. Vänta på att filtret att absorbera en del av bränslet. Lägg till fler diesel tills bränslenivån har stabiliserats på toppen av kapseln locket.
7.
Dra åt locket på kapseln. Dra åt locket med kanal-lock tång tills det tar stopp vrida.
8.
Öppna svart plast avluftningsskruven ventil ovanpå bränslefiltret kapseln genom att flytta den 1 /4 varv moturs. Detta gör det möjligt diesel för att flöda ut ur locket när grundningen bränslesystemet.
9.
Få i förarsätet och vrid startnyckeln till tillbehörsläge. Flytta tillbaka till framsidan av motorn och titta för diesel för att börja komma ut ur luftnings ventilen. När diesel börjar komma ut ur luftnings ventil, stänga av knappen ut och stänga avluftningsskruven ventilen genom att flytta den 1 /4 varv medsols. Denna process Primes och tar bort luft från bränsle systemet.
Tio.
Starta motorn och kontrollera bränslefiltret kapseln cap för eventuella läckage. Stäng av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


 • bränslefiltret kit bör komma med en ny O-ring för kapseln cap. Om den inte gör, återanvända gamla O-ringen runt basen av locket.
 • Rök inte eller har öppna lågor kring diesel
 • Använd skyddsglasögon när du arbetar runt diesel eller gas.
 • Kontrollera alltid lokala och lagar uppger att hänför sig till kassering av använda diesel och använda filter bränsle. Aldrig bara dumpa diesel på marken.


 • Relaterade artiklar


  Hur berätta om generatorn borstar är dåliga
  hur ändrar bromsband på 1987 vägvisare
  hur du installerar en bränslefilter på en 2001 Lincoln LS
  Inaktivera en bil spårningsenhet
  hur du justerar strålkastarna på en 98 Ford Mercury Grand Marquis
  hur man dra generatorn remmen på 350Z
  hur reparera den tredje bromsljuset i en förort
  hur man installerar chevy vattenpumpen anslutningar Värmeslang
  Volvo fjärrstyrning programinstruktioner
  hur man byter en svans glödlampa i en 2005 Jetta