hur man återanvända automatisk transmissionsolja

hur man återanvända automatisk transmissionsolja

Transmissionsolja används för att reglera temperaturen i motorer samt smörja in dem. Ibland för mycket vätska tillsätts för överföring, och den måste tömmas så det inte översvämning och bryta sigillen. I dessa fall, om den överflödiga vätskan fortfarande är en genomskinlig röd färg kan det återanvändas senare att fylla överföringen så att vätskan inte gå till spillo. Samla in och återanvända transmissionsolja kräver bara några verktyg

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Framuttag.
Pan.
Tratt.
Tom plastflaska.
Märkpenna.


1.
Höj framsidan av bilen upp på Jacks för att komma åt undersidan av motorn. Skjut under bilen och placera en skål under sändningen dräneringstråget (stor metallåda omgiven av bultar). Formen placeras under dräneringstråget bör vara cirka 8 liter i storlek för att fånga all vätska som faller.
2.
Lossa och ta bort alla utom en bult från hela tråget med hylsnyckel. Olika bilar har olika bult storlekar så kolla med instruktionsboken för att hitta den exakta storleken för fordonet. Vänta 10 till 15 minuter för att vätskan är klar dränering. Ta bort de sista bulten och spets i avloppet panorera nedåt för att tömma de återstående transmissionsolja. Byt ut oljefiltret genom återmonterar bultar. Sänk bilen från uttagen.
3.
Kontrollera att transmissionsolja är genomskinligt röd. Om det inte är den här färgen är det inte kan återanvändas och måste kasseras. Om det är rätt färg, häll det i en klar plastflaska med hjälp av en tratt för att rikta hälla.
4.
Pop huven och ta bort överföringen mätstickan. Placera en tratt i röret och häll i rätt mängd vätska för bilens växellåda. Kontrollera bruksanvisningen eller kontakta återförsäljaren för denna information. Se till att motorn är sval när du häller i vätskan. Byt ut oljestickan och stäng huven.
5.
Stäng locket på plastflaska med de återstående transmissionsolja. Märk flaskan med datum och typ av transmissionsolja tas från motorn. Använd detta för att fylla bilens överföringssystemet eller andra fordon, som tar samma typ av vätska.


Relaterade artiklar


hur du återställer datorn i en 2007 Dodge Charger
elsäkerhet utbildning för elhybridfordon
hur man programmerar en transponder nyckel för 2008 chevy 3500hd
hur man gör en växelspaksknopp
hur du justerar 1999 strålkastare Ford Expedition
hur dra åt en rem
hur man kopplar en Duramax batteri att fixa en ledig lope
hur du tar bort rotorer om 2000 mustang
hur man stämmer upp en Honda storstadsområde
hur man tråd en 24V generator