hur måla oxiderade fälgar

hur måla oxiderade fälgar

Fälgar som har blivit oxiderat ser smutsig, gul och matt --- en motbjudande utseende till följd av den skyddande klarlack falla för väderpåverkan, UV-strålning och smuts väg som har byggts upp över tiden. Du kan inte tvätta eller ens polera oxidation bort. I stället måste du måla om oxiderade fälgar innan de kommer att se nya igen. Du kan måla oxiderade fälgar i din uppfart på bara några timmar med hjälp av material från din lokala bildelar butik

Du behöver:. .
300-slippapper
Vax och fett remover.
Microfiber handduk.
Maskeringstejp.
Maskering papper.
Klarlack sprayfärg.


1.
Slipa ytan på fälgen med 300-slippapper. Håll sandpapper platt mot ytan. Slipa tills du har tagit bort alla oxidation och fälgen ser tråkig, vilket visar att du har tagit bort alla klarlack som har oxiderat.
2.
Torka av kanten med vax och fett remover och en mikrofiberduk handduk för att avlägsna allt damm och smutspartiklar, liksom allt fett kvar av ditt fingeravtryck --- alla som kan skada färgen. Vaxet och fett remover avdunstar snabbt. Plats maskeringstejp och papper över områden av fälgen du kommer inte att spraya med klarlack färg. Täck luften ventilspindeln med maskeringstejp för att förhindra klarlack måla från försegling den stängd.
3.
Håll klarlack spraya 6 till 8 inches från ytan av fälgen. Använd vänster till höger motioner --- inte upp-och-ner. Spray totalt tre till fyra lager klarlack måla, vänta 15 minuter mellan lagren. Ta bort maskeringstejpen och papper innan den sista pälsen torkar för att förhindra att papper fastnar i fälgen. Vänta ett dygn innan du hanterar fälgar.

Tips och varningar


 • Spraya inte klarlack spray i ett slutet utrymme med otillräcklig ventilation.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan få baklykta trådarna på 2009 subaru skogsbrukare
  luftkonditioneringen specifikationer för ett 1995 Lexus sc300
  hur man byter en glödlampan i en Toyota Solara
  hur man byter olja på en Porsche Boxster
  hur du kan få vattnet i en radiator för en Cadillac Escalade
  felsökning av en larm prestige bil
  hur man byter cigarettändaren i en 1997 kvicksilver bybo
  hur man byter en Honda emblem
  hur man vinterförbereder en skoter
  hur man rengör bilen efter regn kommer i takluckan