hur du ställer in poäng i en ford 8N

hur du ställer in poäng i en ford 8N

Inställning av punkterna i en 8N traktor är processen att justera avståndet mellan två delar i fördelaren. Förstå funktionen hos ett bladmått, och veta hur man använder ett bladmått för att ställa en lucka kan läras under processen. Kännedom om tändstift och deras ledningar kommer att vara till hjälp. Andra än ett bladmått, på bara några grundläggande mekanik verktyg behövs. Den genomsnittliga helgen mekaniker bör kunna fullgöra denna uppgift i ungefär en timme

Du behöver:. .
Skyddsglasögon
Stoppklossar, 2.
Skruvmejsel kit.
Bladmått.


1.
Placera en chock framför varje bakhjulet. Få på traktorn och sätta i friläge. Dubbelkolla överföring se till att den är i neutral genom att försöka starta motorn. Stig av traktorn och stå på vänster sida framför bakhjulet och ansikte motorn.
2.
Titta på motorn och hitta de fyra tändstift. Spåra några tändkabeln från toppen av tändstiftet till sin källa, som kommer att bli distributör. Titta på distributören, som liknar en upp och ner koppen, med fem trådar som kommer ut av det. Hitta de två platta fjädrar på sidorna att hålla den mot basen.
3.
Ta på skyddsglasögon. Placera bladet på en rak skruvmejsel mellan distributören bostäder och våren. Vrid skruvmejseln någon riktning och våren kommer pop lös. Upprepa proceduren på den andra fjädern.
4.
Lyft fördelarlocket från basenheten utan att koppla någon av trådarna. Lägg det åt sidan, så att full tillgång till distributören basen.
5.
Hitta rotorn i mitten av distributören. Rotorn ser ut som en svart pekare med mässing-färgad metall bit på slutet. Ta tag i rotorn med fast tummen och pekfingret. Dra rakt upp, ta bort rotorn från distributören.
6.
Nå upp till golvet i traktorn. Tryck och håll nere mul-startknappen. Titta på distributören som förrätt varv. Håll utkik efter en liten krom armatur det öppna och stänga en liten lucka. Sluta trycka på startknappen när gapet som skapats av armaturen är helt öppen.
7.
Tryck på startknappen igen för att se till att klyftan är helt öppen. Stoppa när gapet är som bredast. Använd bladmått för att mäta dess avstånd. Kontrollera 8N servicemanual för korrekt avstånd.
8.
Titta på sidan av gapet arm som inte rör sig. Hitta den lilla skruven som håller den på plats om avståndet behöver justeras. Lossa skruven, men ta inte ut det Placera en rak klinga av en skruvmejsel mot sidan av gapet arm som inte rör sig och vrid endera riktningen tills gapet blir större eller mindre. Justera och mäta avståndet som behövs tills den har rätt avstånd.


Relaterade artiklar


hur man byter skivbromsar i en wrangler
hur man kan stoppa en motor läckan med guld örn
hur du justerar 1999 strålkastare Ford Expedition
Hur installerar jag bromsblock på en 1991 toyota corolla?
hur du tar bort avgaserna på en KTM ATV
hur ändrar bakre bryta lampor på Hyundai Veracruz
hur du tar bort bilvax från bilens framruta gummi
hur storlek 2005 toyota däck
hur man startar en TDI diesel på vintern
bil vakuum handverktyg