hur man installerar bromsar på en 2003 GMC Sonoma

hur man installerar bromsar på en 2003 GMC Sonoma

Byte av skivan rotorer och bromsbelägg på en 2003 GMC Sonoma kan vara utmanande, men att göra arbetet själv kommer att bli mycket billigare än att betala en broms butik för att göra jobbet. Delar finns på nästan alla lokala auto leverans butik. När du har ersatt en uppsättning bromsar, blir processen enklare

Du behöver:.
Bromsbelägg
2 cementblock.
Tire järn.
Jack.
2 pallbockar.
Momentnyckel.
Ratchet set.
Skiftnycklar.
Platt skruvmejsel.
C-lampa.


1.
Placera cementblock framför eller bakom däcken som kommer att finnas kvar på marken för att förhindra att lastbilen från att rulla.
2.
Lossa muttrarna på däcken med ett däck järn, men ta inte bort, men ändå. Hissa upp i slutet av lastbilen och stödja varje sida med domkraften.
3.
Avlägsna muttrarna från däcken, som du måste kunna göra för hand, och skjut däck av. Vid det här laget bör du kunna se av bromsok och rotorenheten.
4.
Ta bort bromsok genom att ta bort bultar. Du kan behöva lossa bromsok genom att sätta en skruvmejsel mellan bromsbelägg och rotor för att komprimera bromsok kolven. Ta bort ett skjutmått i taget för att förhindra problem. Detta gör att du kan se de återstående bromsok ska du glömma bort hur man ihop den andra.
5.
Bort bromsbeläggen. Beroende på ditt fordon, kan bromsbeläggen antingen sitta i bromsok fästet eller ansluten till bromsok med clips. Om kuddarna är klippt till bromsok, bort utanför plattan. Använd en C-klämma för att komprimera bromsok tillbaka kolven i bromsoket. Lämna insidan bromsbelägg om att förhindra skador kolven. Detta är också till hjälp med multi-kolvsok i att insidan pad kommer komprimera både kolvar lika.

Om dina bromsbelägg monterade på bromsok fästet, ta bort utanför plattan och släng. Placera inne dynan mot bromsok kolven innan komprimera tillbaka kolven i bromsoket med C-klämman. Placera tjocklek ovanpå rotorn eller hänga den med en tråd. Låt det inte hänga med slangen.
6.
Avlägsna bromsok fästet, men bara om den behövs för borttagning av rotorn. Bromsok fästet hålls vanligtvis på med två bultar. Ta bort skruvarna och sedan bromsok fästet.
7.
Bort rotorn. Det kommer vanligtvis bort ganska lätt. Om det är rostig, kan du behöva slå rotorn med en hammare mellan piggen reglarna för att bryta loss den. Var noga med att inte träffa en släpa regel eller det kan vara skadad.
8.
Mät rotorn för renovering eller kassera den och ersätta med en ny. De flesta lokala delar butiker kommer att mäta och dyka upp igen rotorer om du inte har en ny beläggning maskin.
9.
Installera den nya eller återuppstod rotor och bult på bromsok fästet. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikationer.
10.
Installera bromsbelägg i bromsoket konsol eller bromsok, beroende på ditt fordon.
11.

Placera bromsok över kuddar och rotor, och byt ut bultarna. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikationer.
Tolv.
Byt däck och Dra åt muttrarna. Sänk fordonet till marken.
13.
Vridmoment, eller dra åt muttrarna med ett däck järn för att hindra rotorn skevhet.
14.
Pump bromsarna innan du kör som sittplats för bromsbelägg till rotorn. Om bromspedalen inte känns rätt efter tre eller fyra pumpar, bort däcken och kontrollera bromsarna.
Femton.
Provköra fordonet. Bromsarna kan kännas lite mjuk för de första resorna, tills bromsbeläggen är ordentligt fastsatta.


Relaterade artiklar


hur man byter en Kia Rio huvud ljus
Hur ändrar jag reservhjulet på en 1986 toyota tarago?
vad syntetisk olja är bäst?
Nissan 200SX strålkastare installation
hur man limma på ett vindskydd
steg-för-steg hur man byter bränslefiltret på en Duramax 6,6 turbo diesel
hur du hittar den motortyp som VIN-nummer
hur man byter ett däck för chevy Tahoe
2001 Jimmy: bränslepump installera
hur man byta ut en motor