hur man installerar BMW E28 bromsslangar

hur man installerar BMW E28 bromsslangar

Den E28 generationen av BMW 5-serie såldes i USA från 1982 till 1988. Eftersom dessa bilar ålder kommer komponenter börja bära, kräver deras ersättare. Den mjuka gummi bromsslangar på vilken bil som helst bör inspekteras regelbundet och bytas ut om de är spruckna eller trasiga. Detta är också ett bra tillfälle att uppgradera till flätade linjer stål broms, som expanderar mindre när du bromsar, vilket ger en fastare pedalkänsla

Du behöver:. .
Domkraft
4 pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Ersättning bromsslangar.
Broms renare.
Trasor.
Bromsvätska.


1.
Park BMW på en plan, jämn yta. Lossa hjulbultarna på alla fyra hjulen. Lyft upp bilen med en domkraft, en sida i taget, och sänk ner den ordentligt på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta tar bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2.
Rengör alla bromskomponenter, inklusive bromsok, rotor och bromsslang, med broms renare så att de är fria från smuts och skräp. Undvik att få smuts eller partiklar i bromsledningen när de gamla linjerna är borttagna.
3.
Lossa armaturen broms slang där det trådar i bromsoket. Lokalisera de två stora bultarna på baksidan av bromsok som håller bromsok till indragningen. Lossa och ta bort dessa skruvar. Koppla bromsen linje Slitagevarnare i närheten av där den går i bromsoket om fordonet är utrustat med en. Skjut tjocklek bort av rotorn.
4.
Ta bort bromsslang från oket genom att snurra på oket tills slangen unthreads från bromsledningen. Ställ bromsoket åt sidan. Lossa armaturen på motsatt sida av bromsen linje med nyckeln och sedan skruva det för hand. Torka upp utspillt bromsvätska med en trasa.
5.
Fäst den nya bromsslang på slutet motsatsen till bromsok först. Dra fästet på slutet av raden med en skiftnyckel. Trä den andra änden av linan i bromsok för hand, se till att trådarna inte blir korsa-träde. Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen på BMW.
6.
Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra åt bultarna bromsok. Slutför skärpning båda ändarna av bromsslang. Kassera den överskjutande bromsvätska och trasor enligt det farliga avfallet regler som gäller i din kommun.
7.
Ta av locket för bromscylindern reservoaren, som sitter på förarsidan av motorrummet. Fyll huvudcylindern med färska bromsvätska för att ersätta den vätska som försvinner när bromsslangar togs bort.
8.
Lufta bromsarna med din metod som föredras. Att blöda bromsarna, bifoga en klar gummi linje till luftnings ventil på bromsok. Placera den andra änden av linjen i en behållare fylld med bromsvätska. Lossa avluftningsskruven ventilen och har någon pump på bromspedalen tills det inte finns några luftbubblor i bromsvätskan. Dra åt luftnings ventil och upprepa för de återstående hörnen på bilen.
9.
Tillbaka hjulen på samma hörn de togs ur. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna. Försiktigt provköra bilen och kontrollera att bromsarna fungerar korrekt. Bromspedalen ska kännas fast och bilen skulle komma till ett slut snabbt och säkert.

tips och varningar


 • När du arbetar med bromsvätska, gummihandskar och skyddsglasögon.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en termostat på en 1990 Passat
  hur ändrar bromsband på 1987 vägvisare
  2000 Ford Taurus påminner
  hur man kan hoppa igång en motorcykel med ett bilbatteri
  hur du skyddar bilen hjulen vid rengöring
  hur man kan dra en generator remskiva
  strålkastare bort på en ny skalbagge
  vad är en stiftelse broms?
  hur du justerar solida lyftare i en Cheva 350
  hur du ändrar bromsbackar på en Mazda 626