hur man byter vätska Honda överföring i ett 1996 bevilja

hur man byter vätska Honda överföring i ett 1996 bevilja

Det rekommenderas att du gör en transmissionsolja ändra på din 1996 Honda Accord var 24. 000 miles eller två år, beroende på vilket som inträffar först. Jobbet kräver att du tömma den gamla oljan, byta växellåda filter, och kör den nya vätskan genom motorn. Du behöver bara några få verktyg och en av par timmar. Utföra denna linjetrafik håller motorn fungerar bra och kan förebygga kostsamma skador

Du behöver:.
Framuttag
3 /8 tums skiftnyckel istället.
4-stop pan.
Ny växellåda filter.
Phillips skruvmejsel.
Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Prop framsidan av bilen upp på ett par i knektar för att nå underrede av motorn lätt. Skjut under motorn och leta efter överföring dräneringstråget, vilket är en stor metall låda omgiven av bultar. Placera 4-stop pan på marken under tråget.
2.
Bort i avloppet bulten sitter på röret bredvid överföring dräneringstråget med 3 /8 tums skiftnyckel . Vänta 10 till 15 minuter för drain pan rinna helt.
3.
bort alla utom en bult som omger dräneringstråget med en skiftnyckel istället. Vänta tills vätskan rinner ut helt. Lägga en hand på botten av tråget för att hålla det stadigt. Ta bort de sista bulten och tippa dräneringstråget i 4-stop pan nedan. Tvätta ur tråget och bult med vatten och tvål att undanröja eventuella återstående vätska.
4.
Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort filtret som är under tråget. Ersätt den med det nya filtret. Returnera kondenstråget och avlopp bulten med en skiftnyckel istället. Sänk bilen från uttagen.
5.
Pop öppna huven. Hitta oljestickan med en gul ring ovanpå växellådan tråget. Dra ut oljestickan och placera tratten i metallrör. Häll i tre kannor av transmissionsolja och ersätta mätstickan. Stäng huven.


Relaterade artiklar


fordonsindustrin fälg reparation
gör-det-själv-disk broms byte på en GMC safari awd
Vilka är oljebyte specifikationerna för ett 2005 Daimler Chrysler Crossfire?
hur man ändrar en syresensor på en Mazda MPV 2000
hur man rengör insidan av strålkastarna
vad som gör att belysningen stanna när du har stängt bilen av?
1988 legenden bränslefilter avlägsnande
hur man byter en spegel förarsidan på en 2005 Pontiac Vibe
hur man byter bränslefiltret i en Duramax 2500hd
hur man byter oljefilter på en 1994 Lexus 300 es