hur du kontrollerar dina däck ålder

hur du kontrollerar dina däck ålder

Du kan kontrollera åldern på bilens däck genom att placera serienumret på däcken och avkoda det. Däck som har tillverkats sedan 2000 har året och vecka tillverkning som de fyra sista siffrorna i deras serienummer. Du kan bestämma åldern på dina däck genom att lokalisera dina däck serienummer och med hjälp av en kalender för att avgöra när datumet som motsvarar den vecka tillverkning

Du behöver:. .
Jack
Rörtång.
Penna.
Papper.
Internet.
Kalender.


1.
Använd dina däck järn för att lossa muttrarna på din hjul. Använd domkraften för att lyfta däcket från marken. Ta bort muttrarna och dra av däcket från fordonet. Du tar bort däcket eftersom de flesta däcken endast har en partiell serienummer tryckt på ena sidan av däcksidan och hela serienumret på den andra.
2.
Undersök bilens däck Leta reda på serienumret. Serienumret är en 10 -, 11-eller 12-siffriga kombination av bokstäver och siffror som är tryckt på sidan av däcket efter bokstäverna "DOT. "Om serienumret inte verkar ha rätt antal siffror, är det förmodligen en partiell, och du kommer att behöva kontrollera den andra sidan av däcket för att hitta den fullständiga serienumret.
3.

Skriv ner serienumret, med särskild hänsyn till de fyra sista siffrorna i numret. De ser ut ungefär så här "5107. " De 51 är den vecka på året, näst sista, att däcket var tillverkas, och 07 står för 2007.
4.
Rådfråga en kalender för året däcket har tillverkats och räkna ut vilken dag motsvarar den vecka som anges på däcket för att få en exakt ålder för dina däck.

tips och varningar


 • Var försiktig när du lyfter ett fordon från marken, den kan falla och orsaka skada eller dödsfall
 • .


  Relaterade artiklar


  Tips för transport av din bil med tåg
  hur man installerar en Ford Windstar radiator
  hur man byter EGR ventil på en Ford Crown Vic
  göra ägg ont billack?
  hur man kan kontrollera den främre överföringsnivå fall olja i en 2002 Ford Ranger
  hur du tar bort en gummi Mark från auto kroppsfärg
  hur du installerar en förrätt på en 1996 Infiniti G20
  hur du syr bilklädslar
  hur du tar bort fönstret trim på en 1997 ford klubb vagn
  hur man installerar krok blad typ torkare