Hur åtgärdar jag bränslefilter på en 1991 toyota pickup?

Hur åtgärdar jag bränslefilter på en 1991 toyota pickup?

Bränslefiltret på 1991 Toyota pickup är den viktigaste komponenten som håller bränsle sediment ur bränsleinsprutning och motorn genom att fånga föroreningar i filtret. Det renade gasen kommer sedan flöda ut ur bränslefiltret och till bränsleinsprutning och motorn. Regelbundet byte av filter är en viktig del av automatisk underhåll. Byt ut bränslefiltret mellan 60. 000 och 75. 000 miles, vilket rekommenderas av Toyota

Du behöver:.
Spillback
Metric fast nyckel kit.
3/8-tums spärrnyckel.
3/8-tums drivhjul kit.


1.
Dra 1991 Toyota pickup i en väl ventilerad plats, helst utomhus. Dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven.
2.
Avlägsna tanklocket från tanken att lätta på trycket från bränslefiltret. Detta kommer att hålla gas från besprutning när bränsleledningar tas bort från filtret.
3.
Flytta till framsidan av motorn och leta reda på bränslefiltret. Filtret monteras på insidan av passagerarsidan ram järnväg. Filtret har två bränsleledningar kommer ur dess topp.
4.
Skjut droppskålen under den del av bränslefiltret. Flytta sedan tillbaka till toppen av motorn och skruva loss skruven på bränsleledningar genom att vrida på bränsleledningen nötter moturs med en metrisk fast nyckel. När linjerna är löst, avsluta skruva dem med handen. Låt bränsleledningar hänga ner mot droppskålen.
5.
Skruva loss bulten från fästet som håller bränslefiltret till sidobalkarna med Ratchet och en socket. Dra bränslefilter ur fästet och lägg den i droppskålen.
6.
Skjut nytt bränsle filtret i fästet. Dra åt bulten ner strama så att fästet spänner åt runt bränslefiltret.
7.
Skruva fast de två bränsleledningar tillbaka på bränslefiltret hamnar. Hamnarna är märkta "Inlopp" och "Outlet" för att hålla från att haka bränsleledningar upp bakåt. När bränslet rader med handkraft, använd fast nyckel att avsluta skärpa bränsleledningarna att bränslefiltret.
8.
Gå till förarplatsen och vrid startnyckeln till tillbehörsläget i cirka fem sekunder. Sedan slår du på tändningen backa. Upprepa denna process tre olika gånger för att riktigt prima nya bränslefiltret med färsk gas.
9.
Veva pickup och låt motorn gå medan inspektera bränslefiltret för läckor.

10.
Stäng av motorn och stäng huven. Skruva tanklocket tillbaka till bränsletanken.

Tips och varningar


 • två bränsle hamnar ovanpå bränslefiltret står inför olika håll. Det bränsle rader som är fastskruvade på varje port finns också som kommer från två olika håll. Allt detta är att förhindra att bränsle-ledningar från att skruvas fast på fel port.
 • Mest auto-delar butikerna har väl bränslefiltret.
 • Rökning eller öppen eld runt gas.
 • skyddsglasögon när du tar bort bränsleledningar.
 • Se lokala och delstatliga lagar som hänför sig till kassering använt gas och bränsle filter. Släng aldrig gas på marken.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar serienumret på radion i en 2000 Honda Civic
  hur man får repor av din bil
  hur man justerar ventilerna på en 1968 ford 302
  hur man kan återställa en Kapell
  bilbatteri tips
  hur man läser OBD-II-broms koder på min 1995 camaro
  hur du tar bort avslutande arm bussningar
  hur man byter köldmedium i en 98 Jeep Cherokee
  hur du återställer datorn i en 2007 Dodge Charger
  typer av smörjolja