Har du ändra eller rotera rotorerna när du byter bromsar?

Har du ändra eller rotera rotorerna när du byter bromsar?

Ett fordons bromssystem består av flera delar, två av dem är bromsbelägg och rotorer broms. Båda måste bytas ut då de har för mycket slitage, men att ändra eller roterande broms rotorer beror på skälet ett fordon behöver service

Byta bromsbelägg Innan gnisslande

I det här scenariot håller en fordonsägare koll på hur många miles han har kört sitt fordon med hans nuvarande uppsättningen av installerade broms kuddar och förändringar dem nära slutet av deras livstid och innan de börjar gnissla. Detta är vanligtvis inte fallet eftersom människor försöker få mest nytta av sina bromsbelägg och inte har dem ersätts förrän efter de börjar gnisslande. Broms rotorer inte skulle behöva ändras eller ersättas i detta scenario.

Byta bromsbelägg Strax Efter gnisslande

I detta scenario ändrar fordonsägaren hennes bromsbelägg strax efter de börjar gnisslande och därigenom begränsar sannolikheten av bromsen rotorer tar skada. Bromsen rotorer behöver vanligtvis inte bytas ut men kan behöva återuppstått beroende på hur många gånger detta scenario utspelar sig och gradvis slitage påverkar broms rotorer.

Byta Bromsbelägg en stund efter gnisslande

I det här scenariot inte en fordonsägare inte få hans bromsbeläggen bytas förrän efter att de har gnisslande ett tag och buller har successivt blivit värre. Broms rotorer kommer sannolikt att behöva återuppstått och kanske bytas beroende på hur mycket skada bromsen rotorer har tagit.


Relaterade artiklar


måla block slipning tekniker för bilar
hur man byter en 94 Lexus ES 300 strålkastare montering
problem med hård växling på en automatisk överföring
orsaken till en skrikande generator remskiva
hur man byter glödlampor i en bil
Felsökning AC i en Toyota Highlander
hur man byter en termostat i en 1996 Mercury Cougar
Hur importerar jag en bil från Kanada till New York?
hur du tar bort en krockkudde från ett fordon
hur man byter cylindern tändningslåset på en 2000 impala