måla block slipning tekniker för bilar

måla block slipning tekniker för bilar

Block-sand bilens kroppen under en spray-lack för att skapa en yta för färgen att hålla sig till. Även dålig slipning tekniker kan resultera i slipning repor och vågiga paneler, dessa tekniker är inte svåra att bemästra. Hemligheten är att ändra sandpapper ofta och att hålla ytan så ren som möjligt, medan avtorkning bilens ofta med fett och vax remover.

Sandning över befintliga Paint

För att spara tid, vissa spray målare sand och prime över bilens målade befintliga ytan. När du använder den här metoden, nötningsmärken den gamla ytan innan ny primer och färg, annars färgen börjar flaga fort. Använd en 500-eller 600-grit sandpapper, eller en fin galler pad för bästa resultat. Arbete åt alla håll för att skapa en skrovlig yta för att färgen skall hålla sig till. Nackdelen med denna teknik är att du inte ser eller fixa fläckar som rost eller fastna smuts under den ursprungliga färgskiktet.

Bort lack

Du kommer att ha bästa grepp om kroppens tillstånd om du vill skilja alla befintlig färg. Ställ en butik kropp försörjning rekommendera kemikalier för bilens färg typ. Så snart all färg är klädde av sig, börja slipa med relativt grova papper, till exempel en 200-slippapper. Gradvis börja använda finare papper, arbetar upp till 1000 korn.

Sandning Blocks

Använd en blandning av sandning block i olika storlekar för att passa formen på bilens kaross. Använd den längsta blocket som passar in i området du är slipning. Du kan bygga din egen kvarter från Rubatex Gummi för specifika fläckar på bilens kaross. Använd en flexibel block på bilens tak eller annan sluttande områden där du vill ha så mycket kontakt med ytan som möjligt. Använd små block för trånga platser som dörrkarmarna och kvartal paneler. Jefflilly. com rekommenderar ett block runt skum backas upp av ett självhäftande spö för runda former. Dessa spön är tillgängliga från kroppen-shop leverans butiker.

Sandning Movements

Learnautopainting. com tyder på att den bästa tekniken för att följa vid slipning är att flytta slipkloss i alla riktningar. Inte bara manöver fram och tillbaka, men går kors och tvärs, upp och ner och diagonalt för att skapa en yta för att färgen skall hålla sig till.

Primer

Hotrod. com rekommenderar du ansöka primer till kroppen minst två gånger innan ditt första lager av färg. Ansök plats kitt för att rätta till brister, sand smidig och täck den med primer före sand-blockerande hela kroppen igen. Använd en mjukare typ av sandpapper efter varje blockering session, flytta upp till 400 sand innan målningen scenen.

Guide Coat

Vissa auto målare föredrar att tillämpa en guide skikt före slipning. Spraya ett lätt lager av färg i en kontrasterande färg till din primer innan du slipar för att hjälpa dig visa de platser som har sandade. Denna guide päls kommer att avslöja hög och låg fläckar på bilens kaross. Känsla för brister i ytan genom att köra fingrarna över den.


Relaterade artiklar


hur du ändrar bränslefilter på en 2001 mazda pickup
hur till låsa upp en 2003 Pontiac Grand Prix utan nyckel
hur man dränera en Cheva radiator
1996 toyota corolla oljebyte specifikationer
hur man byter en strålkastare på en Lexus LS 400
hur man kan stoppa däckslitage
problem med hydraulisk styrning
hur man kan få baklykta trådarna på 2009 subaru skogsbrukare
var man kan hitta ICW auto hjul
hur man installerar 1984 camaro strålkastare