hur man kan stoppa ett problem motor lyft

hur man kan stoppa ett problem motor lyft

Motor hiss problem uppstår när insug och avgas ventiler inne i en motor huvud är felaktigt inställda. Du kan avbryta ett problem motorn lyft av ordentligt surrning ventilerna. Korrekt fastsurrade ventiler justeras, så att avståndet till lyftarna reser som kamaxeln driver dem upp komplimanger avståndet ventilerna behovet av att resa att öppna och stänga med perfekt timing

Du behöver:. .
Mutterdragare
Marker.
Bladmått (multi-blad verktyg).
Ventilkåpan packningar.


1.
Ta bort ventilkåpan (s) från motorn för att avslöja vapen ventilen rocker. Hitta övre dödpunkt (ÖD) för kolv nummer ett. Gör en markering på det harmoniska balansblock som markerar genom diametern på balansblock, från topp till botten.
2.
Lossa inloppsventilen för kolv nummer två genom att lossa hållaren muttern på vipparm av ventil nummer två. Ta tag i tryckstången på ventil nummer två, och vänd stången med fingrarna när vipparm lossas nog. Börja skärpa hållaren muttern på vipparmen. Dra åt muttern tills det finns någon friktion på tryckstången. Du kommer att känna det som tryckstången går från att vara fri och löst i en liten mängd av friktion.
3.
Dra åt hållaren muttern på insugsventilen av kolv nummer två tre kvartal av en revolution. När du har justerat täthet på tryckstången till där den har bara en liten mängd friktion på den, dra åt de tre-kvarts varv. Denna ventil är nu korrekt fastsurrade.
4.
Lossa vipparmar om insugsventilen i nummer sju kolven och upprepa processen med surrning ventilen. Med motorn i samma konfiguration, kommer du att surra nu avgasventilerna av kolv nummer fyra och åtta.
5.
Rotera vevaxeln etthundraåttio grader. Använda varumärket på den harmoniska hjulbalanseraren att vara säker på att du vände runt motorn på rätt avstånd. Lash insugningsventilerna av kolv nummer ett och åtta. Gör samma sak för avgasventilerna av kolv nummer tre och sex.
6.
Rotera motorn etthundraåttio grader. Kolla märket på harmoniska hjulbalanseraren att vara säker på att du vände runt motorn på rätt avstånd. Lash insugningsventilerna av kolv nummer tre och fyra. Upprepa proceduren för avgasventilerna av kolv nummer fem och sju.
7.
Rotera motorn en gång en fullständig etthundraåttio grader. Justera ventilspel på insugningsventilerna av kolv nummer fem och sex. Fyll i ventilen surra på avgasventilerna av kolv nummer ett och två.
8.
Installera en ny packning ventilkåpan och säkra ventilkåpor på motorn. Vrid motorn på och kolla oljan. Byt olja som har försvunnit.

Tips och varningar


 • Ställa rätt ventilspel beror på föraren. Du kan göra olika effektkurvor och bränsle nivåer ekonomin genom att helt enkelt dra åt ventilerna lite mer eller lite mindre. Skärpning lite mer kommer att ge dig bättre bränsleekonomi, medan du drar åt mindre gör ventilerna för att generera mer kraft. Kom ihåg, betyder mer makt mer skador och högre frekvens av underhåll krävs.
 • Kontrollera att motorn är i övre dödpunkt för kolv nummer ett när du börjar. Inställning av piska medan motorn är inte i rätt läge kan böja stötstänger och lyftare skador och ventiler när motorn har startat. Bekräfta alltid TDC (övre dödpunkt) för kolv nummer ett innan du justerar ventilerna.


 • Relaterade artiklar


  hur kontrollerna av transmissionsolja på en 2002 impala
  effekter av temperaturen i ett lastbilsdäck på sitt liv
  2001 Jetta termostat installation
  hur gör jag avkoda ett fordon id-nummer från 1980?
  hur du tar bort ett hjul klack lås
  hur man polera aluminium fälgar
  hur du tar bort ytlig rost från bilar
  mustang 5,0 vridmoment specifikationer
  vad som orsakar bil olja för att få slam?
  hur man använder klubben för din bil