hur man hittar olja filtret i en F350 6.4l diesel

hur man hittar olja filtret i en F350 6.4l diesel

Ändra din olja är ett bra sätt att spara tid och pengar. Byta oljefilter är del av den processen, men att hitta filtret på Ford F350 6. 4L diesel är mer utmanande än på de flesta bilar, även andra Fordbilar. Lokalisera filtret kräver att du klättra upp för en stege och går från ovansidan av motorn. Ford F350 diesel har en inre filter, vilket innebär att det är inne i en kapsel fäst vid oljepumpen

Du behöver:. .
Trappstege
36-mm skiftnyckel.


1.
Parkera din F350 på plan mark. Stäng av motorn och dra huven release. Placera en trappstege framför motorn och klättra upp för stegen. Motorhuven och stötta det öppet. Leta upp luftfilterboxen och linje, som är mot framsidan på förarsidan.
2.
Leta upp oljan filterlocket. Oljefiltret sitter inuti en dunk som har ett plastlock fäst med ett 36-mm plast bult. Det finns två liknande sida vid sida mössor. Oljan filterlocket är den till vänster, och det är den enda mössa som 36-mm nyckel passar ordentligt (se Resurser för en bild).
3.
Ta av locket och filtret skulle komma med det. Detta beror på tät passning av filtret inom den gemensamma jordbrukspolitiken. Om filtret inte går bort med locket, lyft filtret rakt ut hand.

Tips och varningar


 • Byt gummitätning eller skyddshylsorna vid byte av oljefilter för att undvika eventuella läckor. Den nya tätningar och genomföringar kommer med nya filter.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort färg stänk från bil
  hur man kan räkna utväxling på däckstorlek
  NiCad vs blybatteri konstruktion
  hur man programmerar om en 1999 dator Ford Expedition
  hur ett bränsle filtret fungerar
  typer av smörjolja
  hur man byter luften i kabinen filter för en 2005 Acura RL
  Vilka är symtomen av ett smutsigt bränslefilter i en bil?
  hur man återställer oljebyte på en Buick 2005 lesabre
  hur man byter olja i en 2007 chevy truck