hur man byter transmissionsolja i en 2.0l jetta

hur man byter transmissionsolja i en 2.0l jetta

Volkswagen rekommenderar att du ändrar transmissionsolja i 2. 0L Jetta vartannat år eller 30. 000 miles, vilket som kommer först. Ändra transmissionsolja innebär dränering och ersätta den gamla vätskan. Ny vätska håller överföring smidigt och hindrar den från att komma igensatt med skräp som byggs upp i vätska över tiden. Byta vätska kräver bara några verktyg, och du ska kunna slutföra jobbet i ungefär en timme

Du behöver:. .
Jack
Jacks står.
Skiftnyckel istället.
Tråget.
Transmissionsolja.
Fluid pump.
Hylsnyckeln.


1.
Höj framsidan av Jetta med en domkraft och lägre den på pallbockar för stöd. Leta reda på överföring, vilket är i den stora Metal Gear lådan i mitten av motorn, något iväg till förarsidan. Placera en fyra-stop tråget under avtappningspluggen, som ligger framför sändningen.
2.
Använd en skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen. Låt vätskan rinna i pannan tills det tar stopp, vilket bör ta ca 10 till 15 minuter. Tvätta bort avtappningspluggen i väntan på den vätska för att stoppa dränering. Sätt och dra åt avtappningspluggen.
3.
Ta bort pluggen sitter bakom växellådan med en skiftnyckel istället. Fyll växellåda med transmissionsolja med hjälp av en vätska pump. Lägg vätska tills den är i nivå med botten av hålet. Sätt och skruva åt pluggen.
4.
Höj Jetta ovanför domkraften. Ta bort står och sänka bilen till marken.


Relaterade artiklar


hur man ansöker dekaler till bil
vad som orsakar pipig bromsar på bilar?
hur man tråd en VW generator
hur man dra koniska muttrarna
batteri anbud instruktioner
anpassningen specifikationer för 1965 Chevy Nova
2001 Jimmy: bränslepump installera
hur du installerar en PCV ventil på en 1999 miata
vad gör gungning barerna på en bil göra?
hur du tar bort ett oljetråg från en 2001 aurora