hur man byter olja i en 2000 Toyota Tacoma 5vz-fe

hur man byter olja i en 2000 Toyota Tacoma 5vz-fe

Regelbundet byta olja i din 2000 Toyota Tacoma 3,4 liter lastbil kan dramatiskt öka livslängden på en motor. Oljan smörjer de rörliga delarna av en motor, och det är viktigt att se till att det förblir fri från skräp. Eftersom oljan blir smutsig minskar dess smörjande effekt och motorn ger slitage. Toyota rekommenderar att ägarna byta motorolja och oljefilter varje 3. 000 miles

Du behöver:.
Tråget
. Hylsnyckel.
Oljefilternyckel.
Trasor.
Byte filter.
Ersätter olja.
Tratt.


1.
Startar lastbilen, och låt motorn varm i cirka fem minuter. Detta kommer att hjälpa oljeavtappningspluggen lättare och är särskilt viktigt om du byter olja vid kall väderlek. Stäng av motorn.
2.
Höj lastbilen med en domkraft och pallbockar. Du kan slutföra uppgiften utan att lyfta lastbilen, men det blir svårare att manövrera under fordonet.
3.
Placera avtappningskärl under motorn oljetråget. Oljetråget sitter på undersidan av motorn, som ligger i linje med framhjulen.
4.
Använd en hylsnyckel för att lossa avtappningspluggen. Fortsätt att dra ut kontakten för hand. När kontakten är fri från gängorna, snabbt dra ut och ta bort din hand. Oljan kommer att börja flöda med en inledande forsa. Beroende på hur länge du får motorn att köra, kan oljan vara het.
5.
Låt oljan rinna helt. Rengör och byt ut kontakten. Dra ut kontakten till 20 mul-pounds av vridmoment. Om du inte har en momentnyckel, se till att kontakten sitter åt. Använd inte överdriven kraft, som kan skala av trådarna.
6.
Placera oljefilternyckel över oljefiltret. Filtret sitter på nedre vänstra sidan av motorn, något framför oljetråget. Vrid nyckeln moturs tills det är löst nog att vända hand. Fortsätt att skruva bort filtret, tills den är fri från gängorna, och ta bort filtret. Häll oljan i tråget.
7.
Förbered det nya filtret genom att smörja tätningen med en liten mängd av den gamla oljan. Detta förhindrar att tätningen fastnar motorn och gör det lättare att ta bort gamla filter. Skruva det nya filtret på trådar genom att vrida den medurs och dra åt den något mer med oljefilternyckel. Återigen kan över-skärpning skada gängorna.
8.
Sänk fordonet (om du tog upp det), och öppna huven. Ta bort oljepåfyllningslocket, som är ett skruvlock på framsidan förarsidan av motorn. Sätt tratten, och lägga till fem liter olja. Se din instruktionsbok för rätt oljetyp och viskositet. Ta bort tratten, och sätt tillbaka locket.
9.
Starta motorn och låt den gå några minuter. Titta på olja varningslampan eller oljetrycksmätaren för att säkerställa att trycket är tillräckligt. Om oljetrycket belysningen är tänd under mer än några sekunder, omedelbart stänga av motorn och kontrollera om problemen.
10.
Avlägsna oljestickan, torka av det, och byt den i röret. Mätstickan är placerad mellan motorn och kylaren, något mot förarsidan. Ta bort det igen, och kontrollera oljenivån. Om det inte är på "Full" märke, tillsätt ca hälften liter olja, och kontrollera det. Fortsätt med detta tills oljan når "Full" märket.

Tips och varningar


 • Gummihandskar kan hålla händerna rena när du arbetar med motorolja.
 • flesta Bildelsaffärer accepterar spillolja för återvinning.
 • aldrig under en upphöjd fordon som inte är ordentligt stöd. En domkraft är inte tillräckligt.
 • Motor komponenter, till exempel avgasröret, liksom olja kan orsaka brännskador. Bär långärmat och handskar för att minimera risken.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar transmissionsolja på en 2003 Acura Tl
  hur du tar bort den bakre torkar från en VW Passat kombi
  Vad gör en ecm ledningar relä göra?
  Cummins 5,9 24 ventiler dieselmotor specifikationer
  hur du lägger motorolja
  Vilka är underhållet paket för Honda Civic?
  hur du tar bort glödstiften på en 2005 Ford E-350
  hur man byter glödlampor i en bil
  2000 Dodge Intrepid påminner
  hur reparera ett slag bildäck