hur du installerar en PCV ventil på en 1999 miata

hur du installerar en PCV ventil på en 1999 miata

Alla bilmotorer som produceras i de senaste 20 åren använder någon form av positiv vevhusventilation (PCV) systemet. Detta system består av en slang som ansluter en källa motor vakuum (insugningsröret på Mazda B-serien motorer) till motorns ventilkåpan. Detta vakuum bidrar till att utjämna lufttrycket skapad av motorns värme, kolvring Blow-by och flytta interna komponenter. Den PCV ventilen sitter mellan grenröret och ventilkåpan och håller olja ur den PCV-systemet. PCV ventil misslyckande kan leda till att motorn gå på tomgång dåligt och kontrollera motorn ljus för att lysa. Det kan också skapa blå rök från avgasröret och orsaka yttre oljeläckage

Du behöver:. .
Kanallås tång
PCV ventil.


1.
Leta PCV slang. Det är ansluten till PCV ventil, som är ansluten till toppen av ventilkåpan över förarsidan kamaxel bula. Notera silver slangklämman säkra PCV slangen till PCV ventil.
2.
Tag i PCV ventil där de ansluts till ventilkåpan. Dra ventil uppåt, vickar försiktigt i en cirkulär rörelse tills det dyker gratis. Använd kanal slussarna att förstå PCV ventil, men inte för mycket tryck, eller kan du knäppa av plast toppen.
3.
Ställ din kanal lås så att när öppnar sina käkar är parallella ungefär med flikarna på slangklämman. Få ett fast grepp om PCV slangen och pressa låsflikarna med din kanal lås. Dra PCV ventil ur slangen med en vridande rörelse.
4.
Doppa fingret i hålet i ventilkåpan för att få lite olja. Använd olja för att smörja slangnippeln och O-ringen på nya PCV ventil.
5.
Sätt press på PCV slangklämman och sätt i nya PCV ventilen i samma riktning som det gamla. Att hålla trycket på slangklämman medan du sänker PCV ventilen på plats kommer att underlätta mindre justeringar av sin ståndpunkt.
6.
Skjut nya PCV ventilen i hålet i ventilkåpan och släpp slangklämman. Du kan behöva vicka ventilen lite för att få det att sätet helt i hålet. Släpp greppet om slangklämman att låsa allt på plats.


Relaterade artiklar


hur reparera en Hyundai strålkastare
hur du justerar 1997 ls400 strålkastare
2001 Jetta termostat installation
hemlagad rengöringsmedel för bilrutor
hur man byter en bilnyckel batteri
hur ändrar strålkastarna i en 2002 Dodge RAM 1500
hur man byter en sida församling spegeln i en Cheva venture
instruktioner om att ta bort en dörrpanel
strålkastare bort på en ny skalbagge
hur man kopplar en krockkuddar