hur ändrar transmissionsolja i en 2006 Ford F-350 fem växlad automatlåda

hur ändrar transmissionsolja i en 2006 Ford F-350 fem växlad automatlåda

I 2006 Ford F-350 fem växlad automatlåda måste ha transmissionsolja fyllas när dess låg för att hålla motorn i trim. Kör bilen utan de riktiga nivåerna för transmissionsolja kan orsaka allvarliga skador på fordonet. Varje 30. 000 miles eller två år transmissionsolja är planerad att bytas ut helt. Detta underhåll bort smutsig vätska från transmissionen och ersätter filtret så fortsätter det att fånga skräp som kan skada motorn om de tillåts passera.

Du behöver:
1 /2 tums spärrfunktion
. Pan.
Philips skruvmejsel.
Ny växellåda filter.
Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Lyft framför lastbilen upp på Jacks att glida under fordonet med större lätthet.
2.

Leta överföring dräneringstråget under motorn. Det en stor metall låda nära centrum av fordonet, något bort till förarsidan. Lådan är omgiven av bultar fästa den i motorn. Hitta avloppet bulten bredvid motorn växellåda tråget. Denna bult är som en nyckel som håller i vätskan.
3.
Placera en skål under överföringen kondenstråget och bulten. Kontrollera att är minst lika stort som tråget. Använd en 1/2-tums spärr att lossa och ta bort i avloppet bulten. Vänta 10 till 15 minuter för transmissionsolja för att stoppa dränering.
4.
Lossa och ta bort alla bultar som omger dräneringstråget utom en. Vänta medan vätskan rinner ut i pannan nedan. Placera en hand på kondenstråget och lossa den sista bulten. Häll sakta återstående transmissionsolja i pannan. Ta bort filtret under dräneringstråget med en Philips skruvmejsel.
5.
Tvätta i avloppet bulten och panorera för att ta bort filmen. Skruva i det nya filtret och sätt tillbaka kondenstråget och bulten med en hylsnyckel.
6.
Pop huven och dra ut oljestickan överföring ovanför tråget. Placera i en tratt i överföringen röret. Häll i tre quarts transmissionsolja. Byt ut oljestickan. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man byter kuddar skivbroms på en 2000 chevy Tahoe
Hur importerar jag en bil från Kanada till New York?
hur du justerar strålkastarna på en 98 Ford Mercury Grand Marquis
Vad händer om du sätter fel gas i en bil?
hur man installerar stålomspunna bromsslangar
Hur du tar återförsäljaravtalet emblem av bil
hur du lägger till köldmediet 134a till den port på en 1999 Jeep Grand Cherokee
hur man återställer TPMS på en Pontiac
hur våt-sand bil färg
felsökning av en larm fabrik bil