diy 1997 BMW E36 bränslefilter

diy 1997 BMW E36 bränslefilter

Bränslefiltret på en E36-generationen BMW 3-serie är en viktig del av bränslesystemet, eftersom det hindrar skräp från bränsletanken från att nå motorn och orsakar problem med driften av bilen. Ett igensatt bränslefilter kan orsaka bil att köra grov, avkastning dålig bränsle körsträcka eller top körs helt och hållet. Byt ut bränslefiltret på en E36 3-serie (och alla bilar, för den delen) som en del av rutinmässigt underhåll

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion
Platt skruvmejsel.
Buntband.
Ögonskydd.
Gummihandskar.
Trasor.
Nya bränslefiltret.


1.
Parkera bilen på en plan yta i ett område som är väl ventilerad. Lyft fronten på bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar så att den sitter på plats. Du kan också lyfta den bakre för ökad clearance, men detta är inte en nödvändighet.
2.
Öppna huven. Ta bort säkringen för bränslepumpen från säkringsplinten. Locket till blocket kommer att ha ett diagram som säkring vid för vad komponent. Starta motorn. Motorn kommer att avstanna några sekunder efter du har tagit bort säkringen som depressurizes bränslesystemet. Stäng av eingine av.
3.
Ta bort 8 mm bultar för bränslefiltret täck med en socket. Bränslefiltret och täcka finns under förarens sida av bilen nära foten bra och bredvid den ram järnväg. Du bör ha din gummihandskar och ögonskydd vid denna punkt.
4.
Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningar på varje sida av filtret med en skruvmejsel. Ta bort slangen på sidan av filtret som vetter mot motorn först genom att dra ur filtret. När slangen tas, rotera hela filtret för att ta bort den från slangen på andra sidan. Torka upp utspillt bränsle.
5.
Ta bort 10 mm muttern på metallklämman att håller bränslefiltret på plats. Det finns några bränsleledning och elektriska ledningar som kan behöva skjutas ur vägen att få tillgång till muttern. Om kablarna hålls på plats med buntband, skära av dem. Skjut bränslefilter ur klämman när muttern tas bort.
6.
Installera det nya bränslefiltret genom att skjuta in den i klämman. Löst installera klämman fästmuttern. Skjut bränsle slangarna på båda sidor av filtret, installera det korta först och sedan mer flexibel, längre slang. Dra åt slangklämmorna och sedan avsluta dra åt klämman muttern.
7.
Lägga några bränsleledningar eller ledningar tillbaka som tagits bort. Om du var tvungen att klippa buntband för att flytta ledningar, installera nya buntband för att hålla kablarna på plats.
8.
Tillbaka bränslefiltret säkringen i säkringsplinten. Vrid startnyckeln på men vänd den inte hela vägen till start. Detta kommer att prime bränslepumpen. Lämna den där i 10 sekunder och slå sedan nyckeln till "Start" och håll den där tills motorn startar, som bör vara 10 till 15 sekunder. Leta efter läckage kring bränslefiltret. Sänk bilen tillbaka till marken. Sätt tillbaka bränslefiltret locket.


Relaterade artiklar


skillnaderna mellan chocker, fjädrar och stag
Vilka är underhållet paket för Honda Civic?
Hur ofta ska jag ersätta den vätska servostyrning på min expedition?
hur rinna transmissionsolja på en 1999 GMC Sonoma
diy ersätta en bränslefilter
Varför min chevy truck luktar gas?
hur du kan få köldmedium i en 1998 ar-10 chevy truck
hur man hittar Nys besiktningsstationer
hur du lägger motorolja
motorcykeldäck specifikationer