bil-rengöring tricks

bil-rengöring tricks

Städning en automatisk kan utgöra en verklig utmaning för rengöring med nedsatt. . Men tips från professionell auto detailers kan förbättra din effektivitet-som att tvätta den smutsigare nedre delen av bilen först för att undvika stänk lera på resten av fordonet. Oavsett om du äger en taxi eller du är en samåkning fotboll mamma, det är en praktisk lösning för att få ett fordon skarpa igen.

Windows

Om du inte har tid att städa något annat, göra noga med att rengöra fönstren. Använd en renare spray glas och torka fönster med en ren, luddfri trasa så inga spår av tyg kvar på ytan. Välj ett renare utan ammoniak för tonade rutor för att undvika missfärgning eller bubblande av brytning materialet.

Fläckborttagning

Läppstift cellprov, krita märken och fettfläckar kan tas bort i stort sett på samma sätt. Alla består av olja eller oljeliknande baser som kräver skrapning, och sedan använda ett lösningsmedel. Använd en styv plastbit, som ett kreditkort, att skrapa upp så mycket av det fasta som möjligt från klädseln. Nästa, sandskädda vissa mineral eller vegetabilisk olja på de återstående fläcken, och använda en gammal tandborste för att ytterligare lossa partiklar. Torka med en torr trasa, och upprepa, gnugga fläcken och torka tills det försvinner. Tvätta området med utspädd diskmedel vätska och en ren luddfri trasa för att avlägsna oljan. Och slutligen, ett klart vatten för att skölja bort tvålrester. Klappa området med en luddfri trasa och sedan lufttorka.

Mattrengöring

mattvätt tips från professionella auto detailers kan spara tid och hålla bilen lukta och titta fräsch. Separat tvätta bilmattor och skölja dem noga för att minska klänger smuts och partiklar. Mellan matta rengöringar, prova en fräscha upp-strategi för bilens mattor. Ansök doftande matta pulver för att kontrollera lukt och låt stelna i minst 10 minuter. Dammsug mattan att plocka upp lösa partiklar och ludd mattan. När du har ont om tid, fokus på rengöring av mattor i de områden som används mest. Till exempel rena utrymmen för passagerare i taxi och förarsidan i personlig fordon först, eftersom dessa omfattas av renlighet mest.

Däck Fälg

rent och blankt däck och fälgar kan göra hela din bil ser showroom nya. Arbetet med en konkret sluttande området så att smutsen ej pool runt däcken. För caked på smuts, vatten däck spränga och din uppfart för att skölja bort allt. Tvätta däck och fälgar med tvålvatten och en styv borste, skölj och låt lufttorka. Applicera en produkt som Armor All, DP Wheel Glaze eller hjul Wax i däck och fälg ytor till en fantastisk glans.


Relaterade artiklar


hur man byter en Volvo mätsticka
min 2000 Lincoln LS startar inte
hur man hittar serienumret på radion i en 2000 Honda Civic
cooper vs kelly däck
hur man byter ett reservhjul
hur man använder en mätare varvräknare bo
hur reparera en 1998 Tahoe strålkastare
Hur du kalibrerar jeep TPMS
bil lockout verktyg
hur man byter F-250 kylvätska dieselmotor