Hur ändrar jag det transmissionsolja på en 1997 Nissan pickup?

Hur ändrar jag det transmissionsolja på en 1997 Nissan pickup?

Enligt Nissan ska transmissionsolja i 1997 års pickup bilar bytas vartannat år eller 30. 000 miles. Genom att utföra detta regelbundet underhåll kommer du att hålla din Nissan pickup friktionsfritt. Om du försummar sådant underhåll, du be om problem i form av en misslyckad sändning. Du bör kontrollera transmissionsolja när du kontrollerar andra vätskenivåer i din pickup. Ändra transmissionsolja kräver bara några verktyg och tar ca en timme att slutföra

Du behöver:.
Jack.
Pallbockar.
1/2-inch hylsnyckel.
Tråget.
Stjärnskruvmejsel.
Överföring filter.
Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Höj Nissan pickup med en domkraft och stödja den med två pallbockar. Skjut under fordonet för att lokalisera transmissionsolja pannan. Detta är en stor metall låda omgiven av bultar beläget i centrum av fordonet, något mot förarsidan. Placera en stor avtappningskärl under överföringen pan att fånga den vätska som rinner ut.
2.
Leta i avloppet bulten på röret framför överföring pannan. Använd en 1/2-tums hylsnyckel att lossa och ta bort i avloppet bulten. Vänta 10 till 15 minuter tills vätskan rinner helt från transmissionen.
3.
Bort skruvarna kring översändandet pannan utom ett. Låt vätskan rinna i pannan nedan. När det är färdigt, håll pannan med ena handen och ta bort de sista bulten. Tips återstående vätskan i tråget. Ta bort den rektangulära filtret från överföringen pannan med en stjärnskruvmejsel. Tvätta överföring pannan och skruven för att avlägsna kvarvarande vätska.
4.
Fäst ett nytt filter om överföring i stället för den gamla. Byt överföring pannan och avlopp bulten. Höj pickup ovanför domkraften. Ta bort står och lägre lastbilen till marken. Motorhuven och stötta det öppet.
5.
Bort överföringen mätstickan. Placera en tratt i oljesticksröret och lägga till tre liter av transmissionsolja. Sätt tillbaka oljestickan. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man byter fjärrkontrollen fjärrstyrning fob på en 1991-1995 Acura Legend
hur man får försäkring för din verktygslåda om du är en mekaniker
hur man installerar ett bränslefilter på en 1990 honda
Hur identifierar jag däck och fälgar till en Mazda?
problem med hydraulisk styrning
hur man byter olja i en 2000 Toyota Tacoma 5vz-fe
hur man byter filter mazda stuga
hur man byter en stuga luftfilter i en 2006 Honda Odyssey
avlägsnande av ett avgassystem värmesköld
Tips för rengöring fälgar på en bil