kemikalier i syntetiska bil vax

kemikalier i syntetiska bil vax

Medan traditionella bil vax är tillverkad av naturliga produkter som karnaubavax, det finns många syntetiska bil vaxer tillgängliga som används för att skydda fordonets färg, dölja små ojämnheter och gör finish glänsa. Även formuleringar varierar från produkt till produkt, syntetiska vaxer, även känd som tätningsmedel auto färg eller ytskikt, håll dig till en bils färg väldigt bra och inte bara skyddar bilens färg från elementen bättre än naturligt vax, men varar längre också.

Plaster och silikoner

Plast och silikoner är de ingredienser som används i syntetiska bil vaxer för att skapa glans. De är mer hållbara än traditionella organiska vaxer, men kanske inte har samma djup glans. Silikon vaxer är lätt att tillämpa och finns i likvida former. Det finns dock problem med silikon partiklar tränger in i porerna av en bils färg och drivande ner hela vägen till metallen under färgen. Om fordonet någonsin målas, porer dessa nyligen utvidgade kan orsaka små luftbubblor bildas i färgen som det tillämpas, vilket leder till en ofullkomlig finish.

petroleumdestillat

petroleumdestillat är en grupp av föreningar som härrör från råolja och, i fråga om färger, används som lösningsmedel. I bil vax är petroleumdestillat för att göra vaxet lätt att sprida och hjälpa till att distribuera vax aktiva ingredienser jämnt. Petroleumdestillat är måttligt irriterande för ögon och kan ge torr hud, irritation eller utslag. De är också farligt vid förtäring eller inandning.

Hartser och polymerer

Enligt Cars Direct, hartser och polymerer plast-liknande ämnen som ger skydd till fordonets färg genom att hålla fast färgen ytan och ger en barriär som kommer att skydda färgen från smuts, grus och sura bär. Polymerer, på grund av sin kemiska struktur, är särskilt användbara som färg tätningsmedel. Polymerer består av upprepade kemiska enheter som bildar en obegränsad nätstruktur. Ju högre grad av tvärbindning, eller förbindelser bildas i en polymer lack, desto högre kvalitet målgång kommer att bli. Högkvalitativa polymerer ovanligt tåligt mot rengöringsmedel, syror och hårda mineraler. Låg kvalitet polymerer har mindre tvärbindning och gult med tiden.

Teflon

Vissa lack produkter innehåller teflon. I teorin låter styrka och hållbarhet av teflon som ett bra komplement till en färg tätningsmedel, men är faktiskt inte användbar i ett hem bilen polska produkt. Teflon binder bara att måla när det är bakat på mycket hög värme. Mest bil vaxer som innehåller teflon endast innehåller en mycket liten mängd av denna ingrediens, vilket gör det ineffektivt som även en tillfällig skyddande agent.


Relaterade artiklar


hur man installerar 1984 camaro strålkastare
hur man söker efter fårskinn bil omfattar
hur man kan förbättra bränsle körsträcka i en Ford 351
fordonsindustrin köldmedium laddning instruktioner
hur man polera glasfiber cap släpvagn front
1991 ford escort gt olja specifikationer
Hur felsöker jag A / C på en 2004 Chevrolet Tahoe?
hur man ersätta förlorade nycklar för ett begagnat fordon GM
Varför min chevy truck luktar gas?
instruktioner om att ta bort en dörrpanel