hur ta reda på hur mycket olja bilen tar utan manual

hur ta reda på hur mycket olja bilen tar utan manual

Hålla upp oljan i en bil ren och på rätt nivå är en av de viktigaste sakerna ägaren bör göra. Att hitta den exakta mängd olja som behövs utan manual kräver lite arbete, men ett oljebyte kan utföras i processen. Du kan fylla denna uppgift i ungefär en timme

Du behöver:. .
Skyddsglasögon
Wrench kit.
Oljebeständig plasthandskar.
Oljetråg, 7.
5 liter eller större.
Permanent märkpenna.
Shop trasor.


1.
Dra i handtaget inne i bilen längs ner på instrumentbrädan med en ikon på det som ser ut som en bil huva, och huvan kommer delvis dyker upp. Nå i sprickan där fläkten är delvis öppna och känsla för en hävstång. Dra eller tryck på spaken med ena handen och öppna motorhuven med den andra.
2.
Hitta ett litet handtag, vanligen gula och plast, på toppen av motorrummet. Dra i handtaget med en hand tills den kommer ut ur motorn få en lång tunn stång med det. Läs skriften på handtaget för att säkerställa det står olja. Sätt tillbaka den om det står transmission och hitta den som säger olja.
3.
Använda en butik trasa torka lång metallstav ren och lägg den hela vägen tillbaka in i motorn. Dra i handtaget föra stav tillbaka ut ur motorn och titta på slutet hålla den nivån. Titta på de två varumärkena på den och se var de slutar oljerester. Record att oljenivån är full om resthalten ligger mellan varumärkena och en liter låg om den ligger under den nedre markeringen.
4.
Ställ in pannan oljebyten på en plan yta och fyll den med fyra liter vatten. Markera utsidan av tråget med permanent tuschpenna på vattennivån. Lägg till en mer liter vatten och markera den nivån, och upprepa processen tills Oljetråg är märkt för att de sju liter nivå.
5.
Töm vattnet ur Oljetråg och torka med en butik trasa. Överför märken på insidan med hjälp av permanent märkpenna om Oljetråg är inte genomskinlig.
6.
Krypa under bilen och leta efter oljetråget som kommer att ha en stor bult sticker ut av det. Placera markerade avtappningskärl på golvet under motorn med den stora bult uppradade med mitten av det.
7.
Ta på skyddsglasögon. Sätt på oljan handskar. Använd skiftnyckeln kit för att skruva loss den stora bulten genom att vrida den moturs och ta det helt. Vänta tills oljan rinner ut ur motorn stannar. Titta på dräneringstråget du har markerat och registrera nivån.

Tips och varningar


 • Använd inte bilen eller starta motorn tills oljan ska ersättas och oljan rinna bulten ersätts och säkert.


 • Relaterade artiklar


  hur du lägger till vatten till en Smart Car
  GMC Sierra påminner
  hur du lagrar begagnade däck utomhus
  Varför är min bil rysning?
  hur ändrar bränslefiltret i en 1994 buick park avenue
  husky liners vs weathertech
  hur man rengör bilen efter regn kommer i takluckan
  hur man spola värmarens kärna på en 2000 Chevrolet Silverado
  hur reparera kuddar bilbarnstol
  hur man kontrollerar kylvätskenivå i en 2001 Ford Taurus