hur storlek 2005 toyota däck

hur storlek 2005 toyota däck

Om du ska byta ut en eller alla fyra däcken på din Toyota, måste du veta däckstorlek. Sätta fel storlek däck på ett fordon och körning är inte bara ber om framtida underhåll problem, är det farligt. Ta reda på rätt däck storlek ska vara relativt lätt, som din Toyota bruksanvisningen bör ha en lista med rekommendationer. Det kan dock vara lättare att bara titta på däcken redan på bilen
1.
Titta på däcksidan. Det finns en uppsjö av information som finns där, från max PSI för inflationen till Department of Transportation nummer. Däcket storlek är en av de tillgängliga bitar av information.
2.
Reda på om din bil är en personbil eller en lätt lastbil. Däcket storlek kommer att listas som börjar med "P" eller ett "LT". Passagerarfordon börjar med "P" och lätta lastbilar kommer att starta med "LT". Leta efter dessa skrivelser.
3.
Titta på resten av rad siffror, när du hittar "P" eller "LT. "Resten av nummer bör ha en" R "någonstans mot slutet. Detta" R "anger hjuldiameter, som också är fälgdiameter. Till exempel skulle ett giltigt däckdimension vara P125/65R14. Om du hittade en nummer som ser ut ungefär så här, har du hittat din Toyotas däckstorlek.


Relaterade artiklar


hur man rengör förkromad plast på din bil
Vad kostar det att måla en lastbil?
hur man installerar en termostat i en 2001 Passat
hur man återställer en 2007 Ford Expedition indikator olja procent
hur man ändrar den främre stötfångaren på en Peugeot 206
hur man ersätta förlorade nycklar för ett begagnat fordon GM
hur man återställer däcket varningen i en Suzuki SX4
hur man vax en kolsvart bmw
hur man byter bakre bakljusen på en Volvo XC90
gör de extenders bilbältet?