hur man rengör glödstift

hur man rengör glödstift

Glödstift i en dieselmotor fungerar lite annorlunda än tändstift i en bensinmotor. Glödstift fortfarande är varm (ca 1000 grader Celsius) hela tiden dieselmotorn är igång. Hög kompression i motorn gör att insugsluften att värma upp som på grund av den låga förbränningstemperatur av diesel, skapar förbränning när denna blandning kontakter glödstiftet. Dieselbränsle är inte så ren förbränning som bensin, som kan smutsiga glödstiften, vilket gör att motorn misständningar

Du behöver:.
Socket set.
Glow kontakten.
Rag.
Aerosol broms renare.
Momentnyckel.


1.
Ta bort tändkabeln från toppen av glödstiftet. Ta bara en tråd och rena ett glödstift åt gången, eftersom de har en inriktning i motorn. Dra försiktigt kabeln boot rakt ut av pluggen.
2.
Ta bort glödstiftet. Sätt glödstiftet uttaget på ovansidan av kontakten och se till att uttaget är ordentligt isatt hela vägen ner innan de tas bort. Snap hylsnyckeln på toppen av uttag, strömbrytare hylsnyckeln till "off"-läge, och vrid moturs för att ta bort glödstiftet från motorblocket.
3.
Inspektera glödstiftet. Kontrollera elektroden längst ner på glödstiftet för sotavlagringar, sot, olja eller annan typ av smuts som kan ha samlats på botten. Se till att elektroderna inte är böjd eller kluvet.
4.
Rengör glödstiftet. Spraya kontakten med aerosol broms renare, ta bort all smuts och uppbyggnad. Torka av eventuellt överflödigt resten med en trasa och åter spray vid behov. Låt glödstiftet lufttorka innan du installerar den i motorn.
5.
Byt glödstift. Sätt i kontakten tillbaka i motorblocket och hand-dra det så långt du kan för att se till att du inte är korsgängning motorblocket. Använd hylsnyckel bytt till "skärpa"-läge för att dra ut kontakten resten av vägen ut medsols. Använd en momentnyckel för att dra åt glödstiftet till dess slutliga momentinställning som anges i motorns bruksanvisning.

Tips och varningar


 • Om elektroden är skadad Det kommer att behöva bytas ut, inte bara rengöras. Placera aldrig en skadad glödstift tillbaka i motorblocket.
 • Om du klippa kabeln boot fram och tillbaka för mycket medan det tas ut ur glödstift, kan din bryta glödstiftet bort i motorblocket, resulterar i tusentals dollar i reparationer.
 • Don't åt för hårt glödstiftet. Detta kan resultera i pluggen går för långt ner i motorblocket, ändra hur motorn tänder, eller så kan du bryta kontakten.


 • Relaterade artiklar


  Vilka är de specifikationer för en 2000 chevy kavaljer?
  min 2001 Acura MDX startar inte
  rv släpvagn lagerunderhåll
  hur man byter förarsidan spegel på en 2001 Toyota Sienna
  hur man kan stoppa däckslitage
  avlägsnande av krom gjutning
  bil scanner verktyg
  Hur konvertera storlek motorcykeldäck från inches till metriska
  hur man kan kontrollera slitna stötdämpare
  vad är en kick panelen på en bil?