hur man använder en ohm mätare för att kontrollera ABS sensor

hur man använder en ohm mätare för att kontrollera ABS sensor

Om bromsen tänds flesta människor går till mekaniker. Ingen vill bromsarna att misslyckas. Om du har ABS, är felet ofta ABS sensor. Denna sensor talar bromssystemet hur fort hjulen snurrar-och bromssystemet använder denna information för att komma mellan dig och bromsarna när du gör något som kommer att låsa upp dem. Sensorn är lätt att hitta och lätt att kontrollera, och du kan köpa en på automatisk leverans butik för några tior. Med lite ansträngning du kan spara hundratals dollar.

Du behöver:
ohmmeter (eller Multimeter)


1
Titta i bilens instruktionsbok för att se vad motståndet är på turné Blockeringssäker Breaking. . (ABS) sensor. Det ligger 50 ohm på flesta bilar. Om du har ABS på framhjulen bara du kommer att kontrollera sensorer för framhjulen bara. Om du har ABS på alla fyra hjulen kommer du att göra detta för alla fyra hjulen. Consulting handboken får du veta vilka arrangemang du har. Tyvärr måste du ersätta hjulet och sänk ner den varje gång. Bromsljuset anger inte vilken sensor som orsakar problemet. Sluta inte att kontrollera om du hittar en dålig. -Du kan lika gärna kontrollera dem alla
2
Jack upp hjulet du kontrollerar och ta av hjulet. . ABS sensorn är lite behållare med en tråd som kommer ut av det. Koppla bort kabeln och skruva loss kapseln. Du kan rengöra den med en trasa med lite broms renare vätska.
3.
Om du använder en multimeter, bör du välja det område som kommer att sätta nål (för de planerade behandlingen) i mitten av skalan. Om området är för låg, mätaren PEG för de flesta avläsningar, och om intervallet är för hög nålen knappt kommer att flytta till en korrekt tolkning. Noll ut ohmmeter. Detta innebär att hålla mätaren leder tätt samman med ena handen och vrida på noll justera ratten så att mätaren visar exakt noll. Nu sätter leder på stiften i ABS-sensor och läsa motståndet. Det bör vara mycket nära (inom 10 procent) till det värde som ges i manualen-om inte, är det dåligt och bör bytas ut.

tips och varningar


 • Få din ohmmeter, trasa och Bromsrengöringsvätska redo och nära hjulet man hissar upp innan du börjar hissar upp bilen. Du vill inte jack upp det och sedan börja leta runt efter saker.
 • Om du ska gå till affären för att köpa en ny ABS sensor, bör du sätta på hjulet igen och sänka domkraften . Det låter som en hel del extra arbete men man ska aldrig lämna en bil kapade upp när du inte runt-speciellt om det finns barn eller hundar runt.


 • Relaterade artiklar


  hur man vax en kolsvart bmw
  Felsökning av en bil vakuum
  hur du tar bort den gula filmen av strålkastaren
  hur man tömma kylaren på en 2006 Subaru Tribeca
  Daewoo Nubira påminner
  hur man byter ett däck för chevy Tahoe
  hur man byter en reservdäck
  bil svetsning tips
  BMW 1987 bensintank öppnas inte
  hur du tar bort trasiga ventilen kärna härrör från däck